Вивчення історії, культури та мови своєї країни є невід’ємною складовою у вихованні сучасної патріотично налаштованої молоді. На рівні суспільної свідомості під патріотизмом розуміється національна і державна ідея єдності. На рівні індивідуальної свідомості патріотизм включає в себе як любов до Батьківщини, так і гордість за свою країну, прагнення пізнати, зрозуміти й поліпшити її. Для формування повноцінного громадянина своєї країни необхідно приділяти увагу як інтелектуальному розвитку особистості, так і культурному. В Кіровоградській льотній академії НАУ приділяють значну увагу питанню вивчення культурної спадщини українців.

Так, на початку березня, у стінах будинку культури “Авіатор” курсанти разом з викладачами та ансамблем “Чиста криниця” вкотре порадували глядачів гарними віршами, піснями та танцями. На заході, присвяченому річниці з дня народження Т.Г.Шевченко, були присутні курсанти та працівники академії, військовослужбовці та учні високобайрацького НВК. До уваги глядачів була представлена творчість Тараса Шевченка як поета-лірика.

Ким був Шевченко і ким став для нас?
Думки різняться й ширяться до нині.
В одному сходяться, що наш Тарас
Був Прометеєм неньки України...

Цими віршованими рядками курсанти академії звернулися до своїх товаришів і гостей заходу, присвяченого Дню пам’яті великого сина України, спонукаючи їх ще раз осмислити значимість цієї постаті як для себе, так і для країни. Зал оплесками вітав твори Шевченка, а коли, в кінці заходу зазвучав гімн України, глядачі підхопили його і співали разом з хором “Чиста криниця”, ансамблем факультету ОПР, солістами та виконавцями віршів.

Байдужого у залі не залишилось нікого, це говорить про те, що творчість Шевченка близька нам і сьогодні.

Центр громадських зв’язків КЛА НАУ

Фоторепортаж можна переглянути тут.
Про цей захід можна подивитися відео, а також випуск передачі "У народному стилі" обласного телеканалу "Кіровоград".