6 грудня в Льотній академії відбувся інформаційно-просвітницький захід до Дня Збройних Сил України.

56 здобувачів вищої освіти факультету льотної експлуатації та факультету авіаційного менеджменту дізналися про історію розбудови українського війська, звитягу сучасних оборонців української землі.

Із глибоким сумом згадали курсантів та співробітників Льотної академії, які віддали свої життя у кровопролитній боротьбі з російським агресором.

Виконуючий обов'язки директора Регіонального центру наукових досліджень з історії України Артем Ігорович Безшкуренко виступив із доповіддю «Боротьба України за Незалежність у ХХІ столітті».

Головний спеціаліст відділу інформації та використання документів Державного архіву Кіровоградської області Дмитро Вікторович Кобзар презентував тему «Кропивниччина на захисті демократичних цінностей та європейського вибору».

Завідувач відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею Мистецтв Олег Григорович Юрченко ознайомив присутніх із віртуальною виставкою «Українська Голгофа», яка розповідає про етапи битви за Україну на основі художніх творів з фондового зібрання музею.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували Героїв, полеглих за Україну, нашу Незалежність, Свободу, Гідність.

Першокурсники висловили щиру вдячність усім Захисникам і Захисницям України за можливість жити і навчатися, творити власне майбутнє. Завдяки ЗСУ ми продовжуємо жити під синьо-жовтим прапором. Непоборні ті збройні сили, які єдині зі своїм народом.

Тож, не забуваємо підтримувати ЗСУ. Долучаємось до зборів, волонтеримо, виготовляємо окопні свічки, допомагаємо нашим захисникам, щоб вони завжди відчували нашу безумовну підтримку.

Слава кожному і кожній, хто захищає незалежність України!

Слава Збройним Силам України!

Слава Україні!

Модераторка заходу:
доцентка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін,
к.і.н. ІРИНА РОМАНЬКО