Участь у конкурсі на здобуття стипендій FULBRIGHT VISITING SCHOLAR PROGRAM 2023-2024
До 15 жовтня 2022 триває приймання заявок для  участі в конкурсі на здобуття стипендій FULBRIGHT VISITING SCHOLAR PROGRAM 2023-2024– проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців.  
У конкурсі можуть брати участь:

  • викладачі й дослідники наукових товариств, навчальних та дослідницьких інституцій найвищого рівня (університети, інститути та академії), які на момент подання заявки мають науковий ступінь кандидата наук або доктора філософії/доктора мистецтва, доктора наук; 
  • дослідники без наукового ступеня з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), з досвідом науково-дослідної роботи не менше семи років і науковим авторитетом у відповідній галузі знань, з наявними публікаціями (статті, монографії або ж розділи в монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) наукових фахових виданнях;
  • діячі культури й мистецтва, фахівці з бібліотекарства та музейної справи, журналісти та громадські діячі – з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), досвідом науково-дослідної роботи не менше семи років, значними професійними досягненнями, науковим доробком в обраній галузі дослідження (статті, монографії або ж розділи в монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) фахових наукових виданнях. 

Реченець подання документів – 15 жовтня 2022 
Докладніше на сайті 
* Українське громадянство та проживання в Україні на час проведення конкурсу залишається однією з важливих умов участі в Програмі. Однак, з огляду на те, що багато потенційних кандидатів знаходяться зараз не в Україні, Офіс Програми імені Фулбрайта у 2022 році прийматиме документи від конкурсантів, які перебувають в Україні, а також тих громадян України, які після 24 лютого змушені були покинути країну через війну.

Вебінари Research4Life для науковців
Нещодавно науковці академії отримали доступ до платформи Research4Life, яка надає можливість усім охочим долучитись участі у червні-липні 2022 року в онлайн-вебінарах (за умови попередньої реєстрації):
Writing winning grant proposals: get your research successfully funded, 8 June 2022;
Understanding Publishing Ethics, 29 June 2022;
Getting Published: How to increase your chances of success, 6 July 2022;
Increasing the Impact of your Research, 20 July 2022.
Форма реєстрації доступна за лінком.

Участь у програмі з досліджень та інновацій 
Horizon Europe 2021 – 2027
«Горизонт Європа» — це рамкова програма Європейського Союзу для досліджень та інновацій на 2021—2027 роки з бюджетом 95,5 мільярдів євро. 
Шановні колеги, актуальний пошук фінансування (терміни конкурсів, бюджети, умови тощо) за лінком.

До уваги викладачів, аспірантів та студентів!
Міжнародна освітня платформа FutureLearn пропонує можливість безкоштовного вивчення онлайн-курсів від університетів Великої Британії.
FutureLearn – це освітня платформа, яка була запущена у Великій Британії у вересні 2013 року і відтоді мільйони людей приєдналися до неї. Ця платформа пропонує різноманітний вибір курсів провідних університетів з усього світу. Ви можете знайти там широкий спектр курсів з різних предметів, таких як «Бізнес та менеджмент», «Право», «Творче мистецтво та медіа», «Охорона здоров'я та медицина», «Історія», «Інформаційні технології»,  «Навчання англійської мови», «Освіта» та інші. Всі курси різняться за тривалістю: більшість – від 6 до 10 тижнів, але є також і коротші курси на 2-3 тижні. Короткі тести після кожного розділу допоможуть слухачам перевірити набуті знання. Також доступні сертифікація та спілкування з колегами з усього світу. Список курсів постійно оновлюється.

Стипендіальні програми 

Актуальні грантові та конкурсні пропозиції також постійно розміщуються на сторінках наукової спільноти Scientific Social Community

Онлайн-тренінги та семінари Elsevier для науковців з України
Удосконалюйте свою дослідницьку роботу та отримуйте нові знання зі світу наукової інформації. Запрошуємо відвідати постійні вебінари українською мовою, а також - переглянути записані за посиланням.

Вебінари серії «Clarivate – науковцям 2022 або місце зустрічі змінити не можна» з України

Для ефективного використання усіх інструментів Clarivate проводить щомісяця безкоштовні вебінари українською у Webex (необхідна попередня реєстрація), а учасники, які прослухали більше 90 % часу вебінару отримують на електронну пошту сертифікати. 

Запрошуємо відвідати постійні вебінари українською мовою, а також - переглянути записані за посиланням.

Реєструйтеся на зустрічі у 2022 році:

10 лютого: https://bit.ly/3HIJ3U8
10 березня: https://bit.ly/31yYJtJ
7 квітня: https://bit.ly/33cT5Op
5 травня: https://bit.ly/3JRQuKG
9 червня: https://bit.ly/3n5brYB
7 липня: https://bit.ly/3f1Aast
11 серпня: https://bit.ly/3395z9N
8 вересня: https://bit.ly/3zC06EC
6 жовтня: https://bit.ly/3eZeSM2
10 листопада: https://bit.ly/3t5Laxi
8 грудня: https://bit.ly/3t2GGXY

До уваги науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти!  Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти оголосило про конкурсний набір кваліфікованих експертів до галузевих експертних рад з 11 спеціальностей, серед яких 27 Транспорт, 24 Сфера обслуговування та 08 Право. Конкурс триває до 21 березня 2022 року (подання документів – до 28 лютого 2022 року). Детальніше за посиланням

Онлайн-вебінари компаній Clarivate, Elsevier та видавництва BenthamScience з питань використання електронних ресурсів для ЗВО України у вересні-грудні 2021 року.Запрошуємо використати можливість участі у вебінарах та удосконалити свою дослідницьку роботу з науковою інформацією. Програми вебінарів можна переглянути тут

Шановні студенти, аспіранти, молоді науковці! Запрошуємо до участі в VI Міжнародному міждисциплінарному конкурсі імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко. Спеціальна тема Конкурсу 2021 року – «Регіональна/локальна історія в контексті осмислення епохи Голодомору – геноциду Українського народу». Наукові та мистецькі роботи приймаються на Конкурс до 14 листопада 2021 року, підведення підсумків, нагородження переможців відбудеться в останній тиждень листопада 2021 р. Деталі - на сайті HREC in Ukraine: www.holodomor-hrec.com (розділ «Можливості»)

Шановні науковці! Запрошуємо до участі в XXIII Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Сучасні виклики і актуальні проблеми науки, освіти та виробництва: міжгалузеві диспути» (м. Київ) , яка відбудеться 10 грудня 2021 року. За результатами конференції учасники отримають сертифікат та збірник тез доповідей. Дедлайн 10 грудня 2021 р. Деталі тут.

Шановні науковці! Запрошуємо до участі в V Всеукраїнській мультидисциплінарній науково-практичній конференції “Міждисциплінарний підхід до наукових досліджень”, 26 листопада 2021 року, м. Одеса, яка відбудеться 26 листопада 2021 року (заочно). За результатами конференції буде видано збірник тез доповідей. Деталі на веб-порталі webconference.org.ua

Шановні науковці! Запрошуємо до участі в Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «РОЗВИТОК ОСВІТИ, НАУКИ ТА БІЗНЕСУ: РЕЗУЛЬТАТИ 2021» , яка відбудеться 6-7 грудня 2021 року. За результатами конференції учасники отримають електронний сертифікат та електронний збірник матеріалів. Прийом матеріалів до 7.12.2021. Деталі тут.

До уваги науково-педагогічних працівників! 
Національне Агентство із забезпечення якості вищої освіти оголосило про додатковий конкурсний донабір кваліфікованих експертів зі всіх спеціальностей. Прийом заяв-анкет - до 01 жовтня 2021 року. Детальніше за посиланням.

Шановні науковці, аспіранти, студенти! Науковий журнал "Молодий вчений" спільно з  європейським видавництвом "Baltija Publishing" (Латвія) оголосив про початок прийому наукових матеріалів для публікації у зарубіжній колективній монографії "Розвиток науково-технологічного та інноваційного простору в Україні та країнах ЄС" (прийом матеріалів - до 15 жовтня) та збірнику конференції "Сучасні наукові дослідження: досягнення, інновації та перспективи розвитку" (м. Рига, Латвія)яка відбудеться дистанційно 1-2 жовтня 2021 року (прийом матеріалів - до 01 жовтня) . Усіх учасників конференції буде забезпечено  сертифікатом про участь із зазначенням обсягу підвищення кваліфікації (15 годин – 0,5 кредита ECTS). Мови публікації: англійська, українська. Майбутні видання стануть результатом праці колективу авторів, об'єднаних спільною ідеєю представити підсумки своїх досліджень, що будуть опубліковані у країні Європейського Союзу. Всі наукові роботи отримають номер DOI та будуть проіндексовані у наукометричних базах Google Scholar та Crossref.
КОНТАКТИ: Видавництво "Молодий вчений", е-mail:   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Державна науково-технічна бібліотека України у співпраці з ORCID проведе серію безкоштовних вебінарів та майстер-класів (29 вересня - 04 жовтня 2021 р.) на тему: “Використання постійних ідентифікаторів учених та установ, їх роль у науковій екосистемі. Інструменти ORCID для науковців”. Реєстрація та додаткова інформація тут

Шановні науковці!  Запрошуємо до участі в ХІІI Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції "Сучасний рух науки", яка відбудеться 18-19 жовтня 2021 року. За результатами конференції буде видано збірник тез доповідей. Дедлайн - 19 жовтня 2021 р. Деталі тут.

Онлайн-тренінги та відеозаписи семінарів Clarivate для науковців з України
Державна науково-технічна бібліотека України проводить 07-09 вересня 2021 р. серію семінарів з трансляцією:
07 вересня
13:00-14:00 Результативність та звітність за даними Web of Science. (трансляція в мережі УouТube за посиланням
16:15-17:15 Нові дані, метрики та інтерфейс у Journal Citation Reports. (Реєстраційні форми доступні за посиланням)
08 вересня
Швидке і коректне оформлення публікації з EndNote. (Реєстраційні форми доступні за посиланнями: 10:15-11:15 bit.ly/3iETkXO, 16:15-17:15 (повтор) bit.ly/3ISfHeh)
09 вересня
Нові та старі можливості Web of Science Core Collection. (Реєстраційні форми доступні за посиланнями: 10:15-11:15 bit.ly/3iEoU7R, 16:15-17:15 (повтор) bit.ly/3jNua8z) Вартість: - безкоштовно.
Сертифікати: не передбачено.

Стипендіальна програма PASIFIC пропонує 2-річні постдокторські стипендії для провідних дослідників у розмірі 2500 євро на місяць на проведення досліджень з будь-якої галузі у одному з 68 інститутів Польської академії наук (ПАН) або Міжнародному інституті молекулярної та клітинної біології.
Перед поданням заявки на участь кандидати повинні зконтактувати з обраним інститутом ПАН (для отримання листа підтримки).
Дедлайн 30 червня 2021р.
Деталі за посиланням

Програма ім. Улама надає можливість проведення досліджень у Польщі тривалістю від 6 до 24 місяців для науковців зі ступенем доктора (PhD) всіх наукових дисциплін зі щомісячною стипендією 2500 євро.
Дедлайн 15 червня 2021р.
Деталі за посиланням

Центр українсько-європейського наукового співробітництва (CUESC) запрошує до участі в стажуванні ПЕДАГОГІЧНА ТЕХНІКА ТА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ВИКЛАДАЧІВ У ГАЛУЗІ ТЕХНІЧНИХ НАУК"(м. Рига, Латвія) науково-педагогічних працівників, аспірантів, здобувачів та студентів, які мають або здобувають технічну освіту. Навчальне навантаження стажування становить 6 кредитів (180 годин) і розподіляється протягом 6 робочих тижнів - з 21 червня до 31 липня 2021 року.
Дедлайн подачі заявки до участі - 18 червня 2021р.
Деталі за посиланням 

Конкурс спільних українсько-словацьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022‑2023 рр. Проєктні пропозиції приймаються з усіх галузей досліджень і   мають бути розраховані на 2 роки. У конкурсі можуть брати участь - з української сторони - будь-які науково-дослідні групи закладів вищої освіти. Міністерство фінансує витрати українських науковців.
Дедлайн 21 червня 2021р.
Деталі за посиланням

Українська премія L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці - 2021» є частиною глобальної програми, що сприяє збільшенню внеску жінок у сферу наукових досліджень на глобальному рівні. Метою премії є підвищення рівня представленості жінок у галузі науки. 
Інформаційна зустріч для потенційних учасниць конкурсу - жінок-науковиць - відбудеться 25 червня 2021 року з 14:00 до 15:00. Реєстрація на захід за посиланням.
Прийом заявок на участь у цьогорічному конкурсі триватиме до 1 липня 2021 року (включно) за встановленою формою через онлайн-платформу For Women in Science.
Інформування про правила програми здійснюватиметься на сайті For Women in Science.

25 червня 2021 р. за сприяння Європейської Комісії проходитиме інформаційний захід «Інформаційний день програми «Горизонт Європа» в Україні». Організаторами виступає австрійський центр «Zentrum für Soziale Innovation» та Міністерство освіти і науки України.
Захід проходитиме у режимі онлайн-конференції, 11:00 – 16:30 (за київським часом), робоча мова – англійська.
Програма заходу за посиланням
Для участі необхідна попередня реєстрація за посиланням
На заході буде розглянуто:
- Програма «Горизонт Європа» – загальна структура програми та особливості отримання фінансування.
- Кластери та місії програми «Горизонт Європа». Глобальні виклики та промислова конкурентоспроможність.
- Напрям «Дії Марії-Склодовської Кюрі» (MSCA) та гранти ERC.
- Програми поширення досконалості (widening programmes).