Напередодні Дня захисників і захисниць України курсанти та студенти академії долучилися до просвітницького заходу, організованого кафедрою права та соціально-гуманітарних дисциплін. Зокрема, участь у заході взяли студенти першого та четвертого курсів факультету авіаційного менеджменту ЛА НАУ, які навчаються за ОПП «Правове забезпечення авіаційної діяльності», «Менеджмент міжнародних авіаційних перевезень», «Інформаційний та проєктний менеджмент».

Захід розпочався з хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав свої життя за нашу українську землю, за кожного з нас.

Завідувач кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін, д.ю.н. Сергій Москаленко зазначив, що 14 жовтня – особлива дата в історичному календарі нашого народу: ми вшановуємо Захисників та Захисниць України, згадуємо про ратні подвиги козацтва, героїзм Української Повстанської Армії (цьогоріч відзначаємо 80-ті роковини УПА). Покрова Пресвятої Богородиці – християнське і народне свято, яке відзначається Східними церквами.

Тетяна Гончарова, начальник відділу інформації та використання документів ДАКірО, презентувала тему «Архівна документальна колекція матеріалів з історії Революції Гідності та проведення антитерористичної операції».

Микола Правда, старший науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв розповів про Лицарів степу у фондовому зібранні Музею Мистецтв.

Студентки 421 н/групи Альона Заславська і Дар`я Кушнерьова підготували доповіді-презентації: «Історія вшанування свята Покрова Пресвятої Богородиці» та «Ікона Покрови в традиціях козацтва та Української Повстанської Армії».

На завершення учасники заходу поділились міркуваннями щодо важливості знати та плекати історію свого народу, особливо у час військової агресії росії. Незважаючи на сатанинську лють московітів, 14 жовтня для нас, українців, було, є і буде всенародним святом нескорених, свідомих громадян, які своєю ратною працею, волонтерською діяльністю забезпечують захист України.

Тож, нехай патріотизм, сила духу та незламна віра у щасливе майбуття рідної землі додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх звершень у захисті та відбудові нашої держави.

Слава Україні! Слава Захисникам та Захисницям України!

За матеріалами модераторки заходу
доцентки кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін,
к.і.н. Ірини Романько