Керівництво Національного авіаційного університету вкрай занепокоєне ситуацією, що склалася в льотній академії. Нагадуємо, 03.09.2021 року двох керівних посадових осіб було затримано правоохоронними органами у зв’язку із скоєнням посадового злочину. За даним фактом розпочато кримінальне провадження і тривають слідчі дії.

Така ситуація є неприпустимою, підриває престиж та авторитет льотної академії та імідж Національного авіаційного університету. Керівництво НАУ рішуче засуджує можливі корупційні прояви посадовців та співпрацюватиме із правоохоронними органами для об’єктивного розслідування справи.

Наказом ректора НАУ від 03.09.2021 року відсторонено від виконання обов’язків начальника Льотної академії НАУ Олександра Чумака на час проведення службового розслідування щодо вивчення фактів можливого корупційного правопорушення та покладено виконання обов’язків начальника ЛА НАУ на проректора з організаційно – правової та безпекової діяльності, доктора юридичних наук, доцента Юлдашева Сергія Олексійовича.

Наказом в.о. начальника Льотної академії НАУ від 06.09.2021 року відсторонено від виконання обов’язків другу посадову особу, яка підозрюється у скоєнні посадового злочину - директора Кіровоградського льотного училища Карауша Олександра Юрійовича.

Крім того, за наказом ректора НАУ Максима Луцького призначено службову перевірку діяльності посадових осіб льотної академії з питань дотримання антикорупційного законодавства, обліку та законності використання майна і бюджетних коштів та з інших питань. Результати перевірки будуть оприлюднені на офіційному сайті Льотної академії НАУ.