Чергова група слухачів курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей, які проходять на базі КЛА НАУ за кошти норвезького уряду, вийшла на фінішну пряму. Фінальним акордом навчання стане публічний захист створених в період навчання бізнес-планів, яка відбудеться 14 грудня о 17.30 в ауд.106 головного корпусу академії. Цій важливій події передувала своєрідна бізнес-практика, проведена зі слухачами запрошеними бізнес-тренерами Олександром і Любов'ю Матвєєвими.

Метою сучасного освітнього процесу є не стільки передача накопичених вченими теоретичних знань, скільки навчання навичкам застосування цих знань в реальній практичній діяльності. У нашому випадку - у веденні власного бізнесу. Тому бізнес-гра «Cach Flow», створена всесвітньо відомим гуру в області бізнес-стратегій Робертом Кіосакі, стала чудовою можливістю приміряти на себе образ бізнесменів і протягом вечора в умовах, наближених до реальності, випробувати себе і свої уявлення про цю сферу діяльності. Слухачі навчалися швидко думати і приймати рішення, діяти за правилами і працювати в команді, знаходити партнерів і вести фінансову звітність, і багато-багато іншого. З одного боку, велика кількість команд ускладнило процес тренінгу, збільшивши тривалість етапів. Але при цьому кожен учасник отримав відмінну можливість не тільки оцінити власні сильні і слабкі сторони, а й переконатися особисто в тому, які якості приводять до успіху інших гравців, чим забезпечується високі результати суперників. І це був реально корисний і ефективний урок підприємництва та комунікацій. Висновки, отримані кожним, були озвучені після закінчення гри, і зустрічалися схвальними оплесками присутніх. Слухачі наочно переконалися в справедливості тих посилів, які отримували протягом курсу від численних запрошених спікерів і викладачів академії і, ще не покинувши навчальні парти, набили перші «навчальні» шишки - допустили свої помилки, які допоможуть уникнути подібного в реальному бізнес-практиці. Крім того, кожен зумів оцінити і небезпека помилок інших гравців, що теж потрапило в скарбничку корисного життєвого досвіду кожного. І одноголосний висновок групи про те, що подібні ігри хотілося б повторити кожному, послужив хорошим знаком для всіх організаторів тренінгу. Домовилися, що неодмінно будемо зустрічатися і грати по закінченню курсів, ділитися досягненнями і помилками реальному житті, що теж стало показником успішної роботи із соціальної адаптації наших підопічних.

Від імені ГО «Клуб українсько-норвезького партнерства» дякую нашим гостей - чарівній подружній парі Олександру і Любові Матвєєвих - і, разом зі слухачами, щиро бажаю їм здоров'я, благополуччя, успіху і маси позитивних подій в усіх сферах діяльності.

О.Кушнір