На кафедрі іноземних мов на розширеному засіданні Європейського англомовного клубу відбулося ток-шоу на тему: «Міжнародні програми навчання іноземним мовам». Ці програми значно покращують мовні навички та умінння студентів. Зустріч проходила в форматі інтерв'ю англійською мовою. Ведучими були Вікторія Москвичева (131 група), Влад Савчук і Людмила Сушко (734 група).

Курсанти академії поділилися власним досвідом участі в різних міжнародних програмах. Влад Савчук (734 група), окрім розповіді про враження від роботи за океаном, презентував відео, пов'язане з авіацією. Йому пощастило побувати в кабіні пілота пасажирського літака і поговорити з американським льотчиком. Дідар Сейтиев (144 група) працював і подорожував в Північній Кароліні та Нью-Йорку, Манхетен. Він показав фотографії про свою роботу в ресторані Wendy’s і розповів про відвідання Національного меморіалу братів Райт. Людмила Сушко (734 група) працювала одночасно доглядачем парку і офіціанткою в італійському ресторані в Південній Дакоті. Андрій Михайлов (141 група) працював в парку атракціонів Six Flags Great America, а потім, з 13-ї спроби, отримав роботу в Walmart. Антон Семака і Дмитро Шовгенюк (142 група) працювали в готельній сфері і в піцерії, в Оушен-Сіті, штат Меріленд. Антон також придбав корисний досвід, ремонтуючи комп'ютери і телефони. Влад Радченко та Вікторія Тараненко (431 група) працювали і подорожували у Флориді, Техасі і декількох інших американських штатах. Вони вважають, що завдяки програмі вони оволоділи новими уміннями в сфері готельного бізнесу і торгівлі.

Засідання англомовного клубу проводяться Декланом Хайсом, волонтером Корпусу Миру з США. На заході він вручив сертифікати найбільш активним учасникам.

Тетяна Русанівська, представник компанії Profiteam, розповіла нам про робочі програми на час літніх і зимових канікул в Німеччині. Ксенія Ткач і Оксана Пісна (631 група) здійснювали переклад цієї доповіді з німецької на англійську.

Учасники заходу з величезним задоволенням слухали авторську пісню "Love in three languages" у виконанні талановитих курсантів Хав'єра Єрасо (242 група) та Даніеля Ботто (135 група). Пісня була англійською, іспанською та російською мовами.

Захід було підготовлено викладачами кафедри іноземних мов: Сергієм Радулом, Андрієм Бондарем, Людмилою Царьовою, Світланою Тимченко, Оленою Чернявською, Вікторією Шевченко, Світланою Муравською, Оленою Москаленко, Людмилою Герасименко.

Якщо ви хочете відчути атмосферу живої бесіди, збагатити свої знання з англійської мови, взяти участь у цікавій дискусії, ми запрошуємо вас до Європейського англомовного клуб щосереди о 13.30, 314 аудиторія.

Кафедра іноземних мов,

к. пед. н., доцент

Л. С. Герасименко