Семінар з технологій працевлаштування провели фахівці Центру психології «АЛЬТА» для слухачів курсів перепідготовки звільнених в запас військовослужбовців і членів їх сімей в рамках проекту «Україна-Норвегія». На етапі завершення навчання для успішної реалізації наступного кроку всім, хто отримує нову професію і сподівається працевлаштуватися на нове місце роботи, подібний бліц-курс є просто необхідним! Кваліфіковані фахівці навчили слухачів правилам написання ефективного резюме та деяким секретам його вдосконалення, але більшу частину дня присвятили підготовці претендентів до співбесіди і безпосередньо особливостям правильної поведінки при його проходженні. Кожен учасник семінару спільно з наставниками склав власне якісне резюме, крім того, бажаючі пройшли «тренажер» співбесіди. Фахівці, що мають багатий практичний досвід роботи в даному напрямку (обидві брали участь у відборі претендентів в нову поліцію, регулярно надають послуги підприємствам по підбору і тестуванню персоналу, проводять тренінги особового зростання, бізнес-тренінги і повчальні програми, консультування та багато що інше), моделювали із слухачами процеси співбесіди з працедавцями (коректного і стресового). Одночасно аналізувалися допущені помилки і досягнуті успіхи тестованих, давалися поради і рекомендації, коригувався стиль поведінки кожного - фрагменти такої роботи можна подивитися в прикріплених нижче відеофайлах.

Крім того, впродовж семінару слухачі отримали корисну інформацію з методів пошуку роботи і підвищення стрессоустойчивості, азів коректного цілепокладання і ефективних переговорів та багато що інше. Враховуючи спеціальність, що отримується на даних курсах, - «Менеджмент і інформаційні технології підприємницької діяльності» - слухачів вчили правильним діям представників обох сторін барикади: тих, хто наймає на роботу і тих, хто наймається.

Можна підсумувати, що це був дуже насичений корисною інформацією семінар, по завершенню якого всі учасники висловилися про його безперечну корисність та актуальність і зійшлися в думці, що проводити процес працевлаштування в наш складний час випадковим чином «як вийде» - не раціонально і дуже ризиковано. Для зміцнення своїх позицій і значного підвищення шансів на успіх, важливо скористатися накопиченим досвідом і порадами експертів, цілеспрямовано попрацювати над собою. Як влучно відмітила знаменита на весь світ Коко Шанель: «У Вас не буде другого шансу справити перше враження».

Слухачам курсів пощастило - для них цей семінар організував «Клуб українсько-норвезького партнерства». Проте особисто я радила б кожному, хто виходить на стежку пошуку хорошої роботи, не полінуватися і докласти зусилля до того, щоб в комплект до своїх професійних знань і навичок, неодмінно здобути і додаткові, пов'язані з технологіями працевлаштування. Фахівці Центру психології «Альта» http://allta.uaprom.net/ готові допомогти в цьому напрямку всім бажаючим.

Центр громадських зв'язків КЛА НАУ