Курсант першого курсу Владислав Малишко, який мріє стати пілотом уже зарекомендував себе в академії, як талановита та яскрава особистість. Окрім навчання Владислав захоплюється танцями настільки, що в свої 18 років вже є наставником для інших вихованців відомого в нашому краї колективу «В гостях у казки». 

Кор: Коли Ви прийняли рішення долучитися до академічної авіаційної родини?

Владислав: Я почав замислюватися над тим, куди вступати після школи у 9-му класі. Я завжди мріяв про професію, у якій я ходитиму в формі. Але мама була категорично проти, щоб я був військовим. Тоді тато запропонував мені ідею стати пілотом. І мені вона дуже сподобалась. Стану першим авіатором в нашій сім’ї.

Кор: Чи були хвилювання перед вступом? З чим були пов’язані?

Владислав: Щодо результатів ЗНО я не турбувався, адже мав 185, 190 і 195 балів. Медичну комісію я пройшов завчасно. Переживав, як складу фізичні нормативи. Але й тут все вдалося добре.

Кор: Минуло всього півроку від вступу, а значить Ви маєте свіжі враження про академію. Чи виправдалися Ваші сподівання щодо навчання тут?

Владислав: Мені цікаво навчатися, подобається рівень викладання. З точними дисциплінами взагалі не маю проблем, а от англійську доведеться підтягувати. Я не гуманітарій. Трохи незручно їздити з селища Нового, але то дрібниці.

Кор: Які особливості академії встигли помітити?

Владислав: Мені дуже подобається як працює самоврядування. Я радий, що потрапив в такий дружній колектив. Думав, що рейтингова система призведе до того, що буде кожен сам за себе, але помилявся. Ми всі дружні, допомагаємо один одному.

Кор: Чим наповнене Ваше життя окрім навчання?

Владислав: Протягом 12 років танцюю у колективі «В гостях у казки», а тепер ще й веду у ньому цирковий гурток. Відпрацьовуємо акробатичну майстерність.

Кор: Якого віку Ваші вихованці? Вони Вас слухаються?

Владислав: Діти від 8 до 17 років. Зараз вже слухаються. А от коли я починав у 10-му класі, важко було з таким як я. Вони не одразу визнали у мені наставника.

Кор: Ви дуже суворий керівник?

Владислав: Ні. Головний принцип у роботі – щоб усім учасникам було цікаво і корисно для самовдосконалення, для набуття кращої фізичної форми.

Кор: Які найважливіші досягнення у танцях в б визначили для себе?

Владислав: Найважливіші – це гран-прі на міжнародних конкурсах. За той час, що я виступаю, наш колектив має 8 таких перемог. Танці для мене – це можливість подорожувати. Ми об’їздили всю Україну, були у Греції, Македонії. Також – це можливість відволіктися від усіх проблем і негараздів і розчинитися у виступі. Звичайно ж подобається і сама підготовка до виступів, емоції перед концертом, повний зал глядачів. Все це – неповторний світ і велика частина мого життя. Тут всі мої друзі.

Кор: Чим запам’ятається Вам рік, що пішов? Яке головне Ваше досягнення?

Владислав: Золота медаль у школі. Я розумію, що вона ні на що не впливає, але мені було важливо для себе закріпити це досягнення.

Кор: З ким із літературних героїв Ви себе асоціюєте?

Владислав: Алхімік з однойменного твору Паола Коельйо. Він пройшов тернистий шлях, щоб зрозуміти, що все, що йому необхідно було поруч із самого початку. Але щоб дійти до мети, зрозуміти її, треба було прожити всі події, що з ним відбувалися.

Кор: А яка Ваша мета? Ким бачите себе після завершення навчання?

Владислав: Я прийшов в академію, щоб стати пілотом. Цього і прагну.

Кор: Чого хочете для себе у 2022 році? Що побажаєте одногрупникам?

Владислав: Хочу, щоб близькі були здорові і щасливі. Ставлю перед собою задачу здати на права. А одногрупникам зичу здоров’я, наполегливості, цікавого дозвілля і здійснення мрій.

Спілкувалась Олена Ковальова