Знайомтеся, студентка ІV курсу факультету менеджменту, що опановує освітньо-професійну програму «Менеджмент міжнародних авіаційних перевезень» - Віра Стеннікова. Чарівна та розумна, долаючи стереотипи крокує до своєї мети, будь яку перепону вважає мотивацію до самовдосконалення!

Кор: Віро, розкажіть, що спонукало Вас до вибору вступити до Льотної академії?

Віра: Мене від малечку вабила авіація відкритістю меж та кордонів, свободою та можливістю постійно перебувати у русі, не засиджуючись на одному місці. Світ «стиснувся» до однієї доби перельоту, треба це використовувати! А значить, всі пріоритети для мене зійшлися в один, головний – отримати авіаційну освіту в Льотній академії.

Кор: Важко було вступати?

Віра: Ні, головний чинник – результат ЗНО, а в мене він понад 180, тож я вступила на бюджетне місце, і зараз отримую підвищену стипендію

Кор: І, наскільки мені відомо, не одну. Знаю, що Ви отримуєте стипендію міського голови. Які досягнення дозволили її вибороти?

Віра: Так, за сукупністю своїх наукових досягнень, я цього року стала стипендіаткою міського голови. Маю І місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з історії України та економічної теорії, є лауреатом ІІ ступеня Міжнародного конкурсу «Молода наука академії -2021», що проводився у Білоруській державній академії авіації. Також брала участь у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2021», є лауреатом ІІІ ступеня конкурсу бізнес-проєктів «Бізнес-трамплін 2021». Я дуже вдячна моїй науковій керівниці Надії Олегівні Коваленко за те, що долучила до наукової роботи, постійно підтримує, направляє, мотивує на подальшу діяльність.

Кор: Яка перемога була для Вас найбільш важливою?

Віра: Перша перемога у міжнародному конкурсі у Білорусі.

Кор: Що дає Вам участь у конкурсах, окрім, звісно радості перемоги?

Віра: Це дозволяє мені розвивати лідерські якості. Я набуваю більшої впевненості. Я руйную стереотип, що блондинка не може бути розумно, адже сама неодноразово раніше від нього потерпала. Але тепер я вдячна тим, хто називав мене «блондинкою», вкладаючи у це негатив. Вони стали для мене гарними мотиваторами.

Кор: А чим ще наповнене Ваше життя окрім навчання та участі у конкурсах?

Віра: Якщо в межах академії, то ще я є секретарем студентського наукового гуртка «Менеджер ХХІ століття», заступницею старшини факультету з наукової діяльності. У вільний час підвищую свій рівень володіння іноземними мовами. Цього літа до свого сертифікату з англійської мови рівня С1 додала сертифікат з німецької, теж – С1.

Кор: А поза наукою та навчанням, що розважає, допомагає гармонізуватися?

Віра: Ми з татом колекціонуємо вінілові платівки  та CD диски. Маємо одну з найбільших колекцій в Україні. Спочатку це було татове захоплення. Він залучав мене з дитинства, і от тепер маємо понад 500 екземплярів у колекції. А щодо відпочинку та розслаблення – тут допомагає кішка Лама. Ми її назвали на честь Далай Лами.

Кор: У спілкуванні відчувається, що Ви багато читаєте. А з ким з персонажів Ви себе асоціюєте?

Віра: З головною героїнею книги Джейн Остін «Гордість і упередження» Елізабет Бенет. Вона вільна душею, впевнена у собі, готова руйнувати усі стереотипи.

Кор: Я бачите своє найближче майбутнє?

Віра: Хотілося б вступити до магістратури, поїхати на стажування за кордон, а потім з накопиченим досвідом повернутися працювати з фахом.

Кор: Чого хотілося б від нового 2022 року?

Віра: Цей рік був дуже вдалий для наукових досягнень, хотілося б продовжити і покращити… А всім я щиро зичу здійснення запланованого і омріяного та гарних святкових вечорів у колі близьких, друзів, колег!

Спілкувалась Олена Ковальова