У Кропивницькому льотній академії передали на баланс два літаки – К-10SWIFT і Cessna-172S. Їх використовуватимуть для льотної підготовки курсантів та слухачів вишу. Про це Суспільному розповів керівник льотної академії Олександр Чумак. За його словами, літаки отримали відповідно до наказу ректора Льотної академії Національного авіаційного університету Максима Луцького. "Ми надаємо і теоретичні, і практичні знання, робимо все необхідне, щоб навчити пілотів літати якісно і безпечно. Наш авіаційний парк поповнився двома новими літаками і це дасть можливість академії здійснити повний курс підготовки майбутніх пілотів, наших курсантів та слухачів. Безпека польотів – це одна із найважливіших рис К-10 SWIFT та Cessna-172S".

За словами начальника авіаційно-технічної бази льотної академії Івана Рихлицького, одномоторні літаки визнані найкращими у всьому світі для навчальних польотів.

Заступник начальника академії з організації та забезпечення льотної роботи Валерій Задков сказав, що в льотній академії тривають навчальні польоти. У 2021 році для льотної підготовки курсантів та слухачів академія має 5 літаків, провели тендерні процедури для оренди 6 літаків та авіаційного тренажера FNTP-II.

За словами Олександра Чумака, практичну льотну підготовку проходять курсанти другого, третього та четвертого курсів, які навчаються за державні гроші та за контрактом. "Щоб отримати свідоцтво комерційного пілота, курсанти мають налітати 180 годин, починаючи із 2 по 4 курс навчання включно. В академії ми провели всі роботи по забезпеченню навчальних польотів: застрахували аеродром "Кіровоград", злітно-посадкового майданчика у Малій Висці, викладачів та курсантів вишу".

Джерело : Суспільне Кропивницький