В столиці України відбулися змагання із авіамодельного спорту на Кубок України ім. І.І.Сікорського. Змагання проходили протягом трьох днів, із 25 по 27 червня 2021 року, на спортивному комплексі «Чайка». На змагання з’їхалися найкращі пілоти із усіх куточків України зі своїми діючими моделями - копіями літаків. Льотна академія НАУ надала спонсорську допомогу студентові Льотної академії Національного авіаційного університету та молодим спортсменам авіамоделістам, які брали участь у змаганнях і показали високі результати, здобувши кілька перемог. Відповідно до регламенту змагань було три категорії учасників: учасники, які виступали із контурними моделями -копіями; об’ємними моделями - копіями; категорія дорослих, яким понад 18 років і які виступали із складними моделями літаків, здатними робити більше демонстрацій у повітрі.

У підсумку змагань, 1 місце в класі контурних моделей із пілотажним літаком Pitts здобув Олег Синиця, курсант 101 групи  факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху ЛА НАУ, а також Олег Синиця посів 3 місце в загальному юніорському заліку. Переможцем змагань у дорослому заліку став спортсмен Роман Радіонов, який виступав із літаком ПО-2 та зайняв 1 місце і став володарем Кубка І.І.Сікорського. Майбутні випускники навчальних закладів України, які брали участь у змаганнях, зацікавилися навчанням у Льотній академії НАУ після вдалих  виступів та здобутих перемог авіамоделістом льотної академії. Льотна академія НАУ щиро вітає авіамоделістів із перемогою!

Що відомо про вимоги до учасників змагань? Учасник змагань відповідно до креслень справжнього літака мав виготовити діючу модель - копію літака в масштабі, зібрати документацію про літак, відповідно до якої буде здійснюватися оцінка літака. Прибувши на змагання учасник надає літак і документацію суддівській колегії, яка згідно із правилами міжнародної федерації авіаційних видів спорту FAI на першому етапі роблять стендову оцінку літака, потім відбувається льотна частина програми, де учасник відповідно до заявлених демонстрацій має показати льотну програму, яку виконує даний літак.