В кінці травня – на початку червня 2019 року туристською командою туристичного клубу «Крила мандрів» Льотної академії Національного авіаційного університету був здійснений перший в короткій історії клубу водний  туристський спортивний похід І категорії складності по Черкаській, Кіровоградській та Миколаївській області по річках  Гірський Тікич та Синюха на катамаранах. На веслах за 6 днів було пройдено майже 150 кілометрів, подолано більше 20 перешкод – перекатів, порогів, млинових зливів, шивер, обносів ГЕС. 

І ось підведені підсумки І (обласного) етапу змагань туристських спортивних походів учнівської та студентської молоді 2019 року. В номінації «Водний туризм» перемогла команда нашої академії у складі: Олексин Микола (керівник, аспірант академії), учасники – Назаренко Данило (481), Омелянюк Любомир (182), Скиба Олександр (183), Дейнега Антон (181), Головко Віталій (172). Тренер команди – професор кафедри МЕТ, майстер спорту з туризму Колотуха Олександр Васильович.

Похід був здійснений за матеріальної підтримки Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (директор – Лісота Андрій Андрійович), який надав нашій команді необхідне спорядження – катамарани, рятувальні жилети тощо.

Звіт про здійснений похід направлений для участі у ІІ (Всеукраїнському) етапі змагань туристських спортивних походів учнівської та студентської молоді 2019 року, підсумки якого будуть підведені в кінці березня.  Будемо сподіватися на гарний результат.

Вітаємо переможців!