20 листопада в Льотній академії НАУ було проведене засідання «Клубу українсько-норвезького партнерства». Першокурсники факультету льотної експлуатації презентували результати своїх досліджень на тему: «Авіаційна галузь Королівства Норвегія (історія та сучасний стан)».

У роботі Клубу взяли участь: начальник Льотної академії НАУ, доктор технічних наук, професор Сергій Миколайович Неділько; завідувачка кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук, доктор педагогічних наук Тетяна Степанівна Плачинда; головний спеціаліст відділу у Кіровоградській області Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Людмила Василівна Гуріна; директор Комунального закладу «Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам» Віктор Олексійович Колінько.

Члени Клубу – майбутні пілоти (19 рота), менеджери міжнародних авіаційних перевезень (49 рота), фахівці з правового забезпечення міжнародної авіаційної діяльності (1091П н/г) обговорили різноманітні питання історії та сьогодення норвезької авіації. Так, Сергій Коляда та Ігор Шарко розповіли про діяльність в Норвегії служби пошуку і рятування; повідомлення Сергія Курносова стосувалося функціонування «Норвезького інспекційного авіаційного органу»; Євген Садовенко розповів про використання біопалива в норвезькій авіації; «Авіакомпанія Norwegian AIR» – тема презентації Єгора Єлагіна. Касьяненко Нікіта підготував доповідь про участь Військово-Повітряних сил Норвегії у Другій світовій війні, а Микола Нещадим та Степан Лиміч поділилися зібраною інформацією про Королівські Повітряні Сили сучасної Норвегії.

Отже, робоча зустріч членів Клубу не тільки збагатила курсантів новими знаннями про цивільну та військову авіацію Норвегії, а й стала поштовхом замислитися над шляхами втілення в Україні досвіду Королівства Норвегія у сфері інновацій.

Нагадаємо, що Льотна академія є учасником реалізації Проекту «Україна-Норвегія» (Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні).

Ірина Романько