За результатами всеукраїнського студентського конкурсу «Авіатор 2019» 11 курсантів Льотної академії НАУ увійшли до 100 переможців, які нагороджені сертифікатами на поїздку на Міжнародний авіакосмічний салон Ле Бурже до Франції.

У нинішньому навчальному році в «Авіатор» взяли участь 8500 студентів з 50 технічних і авіаційних вузів країни. Вони пройшли чотири відбіркових етапи: тестування з історії та теорії галузі, технічної англійської, точних наук, а також захистили бізнес-кейси перед експертами в фіналі проекту.

До конкурсного журі увійшли: Антон Волов, випускник Гарвардського університету, володар стипендії «Майбутні лідери в транспорті» Eno Center for Transportation (США) Олександр Черепанов, експерт авіаційної галузі; Максим Гладских, керівник департаменту з академічних зв'язків «Прогресстех-Україна»; Євген Іванов, директор представництва Emirates в Україні. Очолив команду професіоналів відомий авіаконструктор Дмитро Ківа.

Фахівці відзначають - з року в рік проекти конкурсантів стають складніше, професійніше, охоплюють широкий спектр тем. Цього разу вони стосувалися використання технологій доповненої реальності, боротьби з аерофобією, скорочення витрат чартерних рейсів, створення онлайн-платформ, боротьби із забрудненням, управління повітряним рухом, розробок дронів з різними завданнями і функціями, впровадженням прогресивної системи надання медичної допомоги на борту літака і пр.

Поїздка студентів до Франції відбудеться в червні. На авіафорумі вони побачать новинки і кращі досягнення світової авіакосмічної галузі, поспілкуються з професіоналами, пройдуть майстер-класи, а також відвідають відомий парк розваг Діснейленд.

Вітаємо з перемогою Анатолія Шульгіна, Дмитра Верещагіна, Тимура Панченка, Тараса Зозулю, Дарину Грачову, Романа Степаненка, Станіслава Брона, Юрія Гаврилюка, Олексія Дібрівного, Аліну Зеркалій, Євгенія Новікова.