Безпілотні літальні апарати – інновація, яка знаходить все більше застосування як в військовому так і в цивільному світі технологій.

Льотна академія Національного авіаційного університету, Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, Головний центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота вирішили об’єднати зусилля у вивченні, розробці та використанні БПЛА, створивши регіональний навчально-науковий комплекс «ІНТЕГРУМ».

22 жовтня відбулася робоча зустріч начальника Льотної академії НАУ Сергія Неділька та одного з партнерів ННК – начальника Головного центру підготовки особового складу ДПСУ Дмитра Коцеруби щодо обговорення можливих напрямів співпраці та завдань, які можуть вирішуватися в рамках ННК «ІНТЕГРУМ».

До обговорення долучилися профільні фахівці обох навчальних закладів та визначили освітні напрямки співпраці по підготовці професіоналів з управління безпілотними літальними апаратами.