З 10 до 13 вересня 2019 року на Кіровоградщині проходив Всеукраїнський семінар-практикум директорів обласних та Київського міського центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді. Захід був організований Міністерством освіти і науки України, Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, управлінням освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації та комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді».

В ході заходу учасники працювали над проблемою: «Туристсько-краєзнавча діяльність в регіоні в умовах децентралізації влади: співпраця з громадами» та мали змогу ознайомитись із станом розвитку позашкільної освіти Кіровоградщини та м. Кропивницького, системою туристсько-краєзнавчої роботи в освітніх закладах як важливого чинника національно-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді, перспективними видами туризму Кіровоградської області.

13 вересня програмою роботи семінару було передбачено відвідування вищого навчального закладу, в якому найкраще розвинута туристсько-краєзнавча робота зі студентською молоддю в області, – Льотної академії Національного авіаційного університету. Керівники закладів освіти знайомилися з роботою факультету менеджменту Льотної академії (спеціальність «Туризм») спеціальністю «Аварійне обслуговування та безпека на авіаційному транспорті», секції спортивного туризму академії та відвідали музейний комплекс і авіаційно-технічну базу академії. Досягнуто угоди, що VІ Міжнародна науково-практична конференція з питань розвитку туризму, яка традиційно проводиться щорічно в квітні місяці в ЛА НАУ, буде присвячена 90-річчю створення системи дитячо-юнацького туризму в Україні.

Підсумком роботи семінару став творчий діалог директорів позашкільних туристських закладів з викладачами кафедри менеджменту, економіки та туризму, керівництвом академії про стан, перспективи розвитку студентського туризму, краєзнавства та національно-патріотичного виховання в Україні, підготовку кваліфікованих туристських кадрів.