Доцент кафедри туризму та авіаційних перевезень, кандидат технічних наук, доцент

Google Scholar

ORCID

Scopus

Publons

Науковці України

DSpacе

Освіта:

У 2001 р. закінчила Державну льотну академію України за спеціальністю «Обслуговування повітряного руху» з присвоєнням кваліфікації диспетчера з управління повітряним рухом.

Наукові досягнення:

У 2004 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за темою «Моделювання системи підтримки прийняття рішень авіадиспетчера в позаштатних польотних ситуаціях» зі спеціальності 05.13.06 «Автоматизовані системи управління та прогресивні інформаційні технології». У 2006 р. отримала вчене звання доцента по кафедрі менеджменту та економіки.

Наукові публікації:

Автор та співавтор більше 90 навчально-методичних та більше 230 наукових праць, з яких 17 монографій та розділів монографій (зокрема, за кордоном), розділ у міжнародній енциклопедії, п’ять розділів у іноземній антології, більше 50 статей у фахових наукових виданнях (у т.ч. зарубіжних, які індексуються наукометричними базами Scopus та Web of Science), понад 160 тез доповідей до конференцій та семінарів, а також трьох авторських свідоцтв на комп’ютерні програми.

Коло наукових інтересів:

Підвищення ефективності взаємодії операторів аеронавігаційної системи в процесі сумісного прийняття рішень в позаштатних польотних ситуаціях; оцінювання впливу факторів внутрішнього та зовнішнього середовища менеджменту авіапідприємства на діяльність операторів соціотехнічної аеронавігаційної системи.