28 вересня в Льотній академії була проведена в он-лайн форматі студентська конференція з вшанування пам’яті жертв Голокосту в Україні.

Участь у просвітницькому заході взяли: завідувач кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін, д.ю.н. Сергій Іванович Москаленко; старший науковий співробітник відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Сергій Юрійович Мілютін; завідуюча відділом краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського Тетяна Петрівна Колєчкіна; першокурсники факультету льотної експлуатації та факультету авіаційного менеджменту; студенти Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права імені М. Сая.

Курсанти – учасники дискусійно-краєзнавчого Гуртка «Україна більше за життя» презентували свої доповіді: «Геноцид єврейського народу. Шоа» (Баранов Дмитро, 221 гр.), «Голокост в Україні: місця наймасовіших розстрілів євреїв» (Заславська Альона, 421 гр.), «Хто, коли і як загинув у Бабиному Яру» (Мельник Іван, 121 гр.), «Яд Вашем» (Піскорська Віталіна, 621 гр.).

Під час роботи конференції присутні розглянули та проаналізували не тільки питання про витоки геноцидів часів Другої світової війни й української історії ХХ століття, а й не оминули увагою трагічні події сьогодення – військову агресію росії, геноцид проти українського народу, звірства на окупованих територіях. Ми зобов’язані зберігати пам’ять про історичні події, рішуче й незворотно засуджувати таке масштабне зло. Наше майбутнє – це мирна щаслива країна, привітна для всіх народів світу.

Модераторка заходу
доцентка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін,
к.і.н. Ірина Романько