Відповідно до плану Міністерства освіти і науки 12 квітня 2016 року в академії відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених, курсантів та студентів, яка присвячена Всесвітньому Дню авіації і космонавтики.

Тема конференції: «Авіація та космонавтика: стан, досягнення і перспективи», в якій учасники розкрили свої здібності в тих чи інших напрямах наукової діяльності, обмінялись науковими здобутками, ідеями та досвідом наукової роботи.

В конференції прийняли участь курсанти та студенти Кременчуцького льотного коледжу Національного авіаційного університету, Кіровоградського національного технічного університету, Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка, Національної академії Національної гвардії України (м.Харків), Комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» та інші.

На пленарному засіданні зі вступним словом та доповіддю на тему «Інноваційні напрями науково-дослідної роботи курсантів та студентів академії на етапі Євроінтеграції» виступив начальник академії, доктор технічних наук, професор Неділько С.М., який привітав всіх присутніх та надав оцінку наукової діяльності курсантів та молодих вчених. Курсанти навчаючись в академії, отримують не тільки знання за обраною спеціальністю, а й отримають досвіт та перші результати наукової роботи.

Пленарне засідання продовжив виступ к.т.н., доцента кафедри інформаційних технологій Ізвалова О.В. на тему: «Міжнародне співробітництво академії у галузі інновації та програмування»

Учасників конференції привітали:

- Dr. Foaad Khosmood, Калифорнійський політехнічний університет, США;
- Dr. Allan Fowler, університет Кеннесо, США;
- Dr. Tan Wee Hoe, Педагогічний університет ім. Султана Ідріса, Малайзія;
- Валерія Циганкова, Wargaming, Білорусь;
- Elias Farhan, Політехнічний інститут Лозанни, Швейцарія.

Учасникам пленарного засідання був запропонований Екологічний проект «Збережемо воду». Автор проекту: Хоменко В.О., Кіровоградський заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 ім. Олени Журливої» - учасник Екологічного альянсу (ЕКО-Альянс 4.0)

Подальша робота проходила у 9 секціях, підготовлено 545 доповідей.

Організаційний комітет дякує науково-педагогічним працівникам академії, молодим вченим, аспірантам, курсантам та гостям за активну участь в роботі конференції та зичить всім успіхів у науковій діяльності.

Оргкомітет конференції