Курсанти I-го курсу факультету льотної експлуатації КЛА НАУ – учасники Студії історичної реконструкції – взяли участь у пішохідній оглядовій екскурсії в Меморіальному комплексі «Фортечні вали».

Першокурсники академії представляють географічно майже всю Україну: від Закарпаття до Донецька.

Із зацікавленням вони ознайомилися з архітектурною пам’яткою XVIII ст. – фортецею-зіркою, дізналися про її історію. Оглянули значну територію комплексу: гармати та вали фортеці; подвір’я першої міської лікарні з приміщеннями колишньої фортеці, погруддя лікарю-хірургу М.І.Пирогову; пам’ятник воїнам-визволителям «Скорботна Батьківщина-мати». Відвідали могили військових льотчиків Героїв Радянського Союзу Ткачова Г.Є. та Кузнєцова П.Н.

Особливо зворушливим був огляд Алеї Слави військовослужбовців, загиблих у зоні бойових дій антитерористичної операції.

Біля пам’ятного знаку «Жертвам Голодомору 1932–1933 років» курсанти прослухали інформацію про події тих років на Кіровоградщині.

Цьогоріч більшість курсантів – майбутніх пілотів – вихідці з різних областей України: зі Львову та Одеси, Києва та Харкова… Усі вони об’єднані однією мрією – літати. І ця мрія обов’язково здійсниться саме в нашому місті та саме в нашому навчальному закладі.

Vivat academia!

Доцент кафедри професійної педагогіки

та соціально-гуманітарних наук

Романько І.І.