15 червня 2016 року до музейного комплексу історичного краєзнавства льотної академії завітали з почесною місією високі гості – директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Наталія Юріївна Агапєєва та завідувач меморіального музею М.Л.Кропивницького Микола Олександрович Галицький. Вони вручили подяки начальнику Кіровоградської льотної академії доктору технічних наук, професору Сергію Миколайовичу Неділько, доцентам кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук І.І. Романько, О.І. Скловській і О.В. Урсол за співпрацю з меморіальним музеєм М.Л.Кропивницького у справі естетичного та патріотичного виховання молоді.

Сергій Миколайович Неділько, звертаючись до присутніх, відзначив, що льотна академія володіє значним потенціалом у формуванні патріотизму майбутніх фахівців цивільної авіації.

Виховання особистості в нашому навчальному закладі спрямоване на плекання любові до свого народу, до України, до історії малої Батьківщини, бажання досліджувати її, берегти пам'ять про неї.

В академії діє концепція виховної роботи, основою якої є гуманізація навчального процесу. Гуманітарні знання, набуті курсантами, сприяють формуванню фахівців вищої кваліфікації, духовно багатих особистостей, які відчувають моральну відповідальність за сучасне і майбутнє держави.

Курсантів недостатньо закликати бути патріотами своєї землі – їм необхідно переконливо показати, за що її можна любити і пишатися тим, що ти є її сином чи донькою.

Екскурсії до музеїв для курсантської молоді є яскравою, неповторною, найулюбленішою формою краєзнавчої роботи, оскільки допомагають створити правильне відображення минулого, безпосередньо пов’язати знання про нього з конкретними історичними пам’ятками.

Директор краєзнавчого музею Наталія Юріївна Агапєєва після огляду експозиції «Україна більше за життя» залишила у книзі відгуків такий запис: «Обласний краєзнавчий музей пишається, що в нашому славетному краї є унікальний навчальний заклад – КЛА НАУ, який є не тільки провідним навчальним закладом України, а й культурно-просвітницьким центром, що свято зберігає і пропагує історію та культуру Кіровоградщини! Щасти вам у всіх добрих починаннях! Ми ваші помічники і спільники!».

Дійсно, тільки спільними зусиллями заклади освіти, культури та мистецтва зможуть виконати головне замовлення суспільства – формувати якісно нових (як у національному, так і в соціальному плані) громадян незалежної Української держави, завдяки яким Україна посяде гідне місце у європейському співтоваристві.

Доцент кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук
І.І. Романько