Американський дім у Києві (America House in Kyiv) провів нову програму розвитку навичок для екологічно свідомої української молоді, розроблену у співпраці з Корпусом Миру в Україні. Здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти Нікіта Касьяненко (група 191М) долучився до Молодіжної лабораторії EcoWorks, щоб навчитися розробляти та реалізовувати власні еко-проекти разом з іншими пристрасними та активними молодими лідерами.

Разом з американською фасилітаторкою програми, експерткою з енергетичної та екологічної політики та учасницею пілотної програми Корпусу Миру Кейт Джордж учасники отримали практичні навички, теоретичні знання та способи втілень екологічних ідей у життя. Окрім цього, віртуальні зустрічі з носієм англійської мови сприяли розвитку англомовної компетенції учасників, а сам проєкт розвивав «м’які» навички: уміння працювати в команді, лідерські уміння, тайм-менеджмент.

Програма "Молодіжна лабораторія EcoWorks" стала можливою завдяки співпраці з Корпусом Миру в Україні та Посольством США в Україні. Варто зазначити, що Льотна академія НАУ вже не перший рік співпрацює з Корпусом Миру США в Україні та Посольством США в Україні.  Минулого навчального року наші здобувачі ВО взяли участь у «Проєкті віртуальної служби Корпусу миру США в Україні», де протягом двох семестрів відбувалося навчання спеціалізованої англійської мови (English for IT) в онлайн форматі з носієм англійської мови професором Дагом Холлом (Doug Hall, PhD in Computer Sciences). Ми вдячні Корпусу Миру США в Україні та Посольству США в Україні за ініціативи та чудові проєкти для розвитку молоді України!

За інформацією доцента кафедри професійної та авіаційної мовної підготовки
Людмили Герасименко