На виконання листа Департаменту освіти і науки Кіровоградської військової адміністрації «Про відзначення Дня Героїв Небесної Сотні», в ЛА НАУ 17 лютого було проведено просвітницько-виховний захід «Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни». Захід відбувся напередодні дев’ятої річниці загибелі Небесної Сотні та річниці повномасштабного вторгнення росії до України.

Лекція-реквієм була присвячена ролі Небесної Сотні в контексті російсько-української війни й українських визвольних змагань.

Учасники онлайн-заходу – першокурсники факультету льотної експлуатації – переглянули відео та аудіо презентації про учасника Євромайдану з Кіровоградщини В.І. Чміленка, який увійшов до Небесного воїнства. Говорили про важливість індивідуальних історій, актуалізацію подвигу героїв, тяглість боротьби за свободу.

Кожен із присутніх (а це курсанти з Ірпеня, Бердянська, Одеси, Львова, Києва, Полтави, Вінниці, Кропивницького, Харкова, Донеччини) поділився своїми думками якою буде Україна після нашої перемоги над росією та який вигляд матиме світ без росії. Тоді, у 2014 році, Україна здобула в цій війні першу перемогу, і це сталося завдяки Героям Небесної Сотні. Попереду – остаточна перемога, після якої Україна посяде гідне місце серед вільних демократичних країн.

Майбутні пілоти вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх полеглих за Свободу Захисників і Захисниць України.

Модераторка заходу:
доцентка кафедри права та соціально-гуманітарних дисциплін,
к.і.н. Ірина Романько