Питання про те, чи бути Кіровограду авіаційним містом, стоїть досить гостро протягом багатьох останніх років. Особисто мене й журналісти, й кіровоградці, й гості нашого міста часто запитують про те, чи варто сподіватися на регулярні рейси з нашого аеропорту хоч куди-небудь. Впевнена, що на такі ж питання доводиться часто відповідати і всім моїм колегам, які носять форму представників цивільної авіації. І кожен з нас відповідає відповідно до міри свого оптимізму-песимізму.

Несподівано настав момент, коли питання «Бути чи не бути Кіровограду зі своїм повітряним сполученням?» з ініціативи кіровоградського нардепа Олександра Горбунова обговорив на своєму виїзному засіданні бюджетний комітет Верховної Ради України. Народні депутати та представники керівництв центральних органів виконавчої влади, зацікавлених у вирішенні даної проблеми, прибули до Кіровограда, щоб безпосередньо на місці вивчити всі її аспекти. Колектив Кіровоградської льотної академії НАУ з хлібом-сіллю зустрів дорогих гостей на порозі свого головного корпусу, адже перспективи розвитку нашого ВНЗ безпосередньо залежать від стану авіаційної інфраструктури регіону.

Гості з цікавістю вислухали доповідь начальника академії С.М.Неділько і ознайомилися з матеріально-технічною базою навчального закладу: відвідали центр пошуку і рятування, сквер Кожедуба, Алею Авіаторів, музейні класи і експозиції другого корпусу, а також, звичайно, головний об'єкт мети візиту - авіаційно-технічну базу і аеродромний комплекс. Знайомство з курсантами та життєдіяльністю льотної академії справило на представників влади сильне враження: багато хто з них заговорив про необхідність підтримувати такий унікальний навчальний заклад і цих чудових юнаків і дівчат, які обрали для себе такі складні і відповідальні авіаційні спеціальності.

Екскурсія завершилася безпосереднім засіданням комітету на базі нашого партнера - АК «УРГА». У режимі круглого столу обговорювалися питання, пов'язані зі станом злітно-посадкових смуг аеродрому «Кіровоград» та іншими аспектами функціонування авіапідприємств міста, включаючи існуючі проблеми льотної академії. Присутні прийшли до єдиної думки про необхідність термінового формування робочої групи для опрацювання та створення концепції розвитку аеродрому, а також - прийнятною в сучасних умовах моделі її реалізації. Ідея допомогти Кіровограду у відновленні своїх повітряних воріт знайшла підтримку у всіх учасників засідання. Бюджетний комітет Верховної Ради України дійшов згоди про те, що питання надання можливої допомоги кіровоградським авіаторам не знімається з порядку денного і буде більш детально розглядатися на його наступних засіданнях.

Керівник центру громадських зв'язків КЛА НАУ, О.Кушнір