Нагадуємо, що організатором конкурсу є благодійний фонд Бориса Колеснікова, а його фіналістів (100 студентів і курсантів з 9-ти ВНЗ України) чекає спеціальний приз – поїздка на один з кращих авіаційних салонів світу Фарнборо 2016 (Англія).

У другий тур пройшли близько 50-ти людей із сотні учасників першого туру. На цей раз претенденти на поїздку в Англію демонстрували свої пізнання в англійській мові. Це закономірно. Адже рівень знання англійської мови для кожного авіатора, а особливо – пілотів і диспетчерів УПР – є одним з провідних критеріїв професіоналізму. Пілот, літаючи по всьому світу, повинен легко спілкуватися з диспетчерами різних країн, а в екстремальних ситуаціях – розуміти команди і реагувати на них за частки секунд. Часу на переклад інформації на рідну мову просто не буде. Тому англійською мовою пілот повинен володіти не гірше, ніж рідною. А українському диспетчеру, відповідно, належить спілкуватися з пілотами авіакомпаній різних країн, що потрапляють у повітряний простір України. І в разі екстреної ситуації, майбутній диспетчер теж повинен бути готовий без зволікання давати блискавичні команди англійською мовою. Всі інші фахівці авіаційної галузі теж зможуть досягати високих результатів у своїй роботі за умови можливості впевненого виходу на міжнародну арену – тобто наявності високого рівня володіння англійською мовою.

У Кіровоградській льотній академії створені всі умови для того, щоб курсанти досягали необхідної їм майстерності комунікацій англійською. Сподіваємося на те, що другий тур конкурсу «Авіатор» більшість кіровоградців подолає без особливих проблем. А, опинившись, зрештою, в Англії, зможуть заразом попрактикуватися у спілкуванні з носіями цієї, дуже важливої для кожного авіатора, іноземної мови.

Відео про цей захід можна

.

Центр громадських зв'язків КЛА НАУ