Ситуація, що склалася зараз в Україні, вимагає активізації зусиль щодо навчання населення навичкам першої допомоги, участі в роботах з пошуку та рятування, протидії тероризму. В рамках такої діяльності Товариством Червоного Хреста України створюються відповідні центри навчання та формуються загони волонтерів. Відповідно до домовленості з Кіровоградською льотною академією Національного авіаційного університету, прийнято рішення про створення на її базі потужного навчально-тренувального центру для навчання населення навичкам першої допомоги та дій в надзвичайних ситуаціях, а також зразкового волонтерського загону з числа курсантів та співробітників навчального закладу. Першим кроком до здійснення такої мети стало навчання доцента кафедри безпеки польотів к.б.н. Бондарчук Світлани на тренінгу долікарської невідкладної допомоги в Товаристві Червоного Хреста України (м.Київ), до вона отримала статус тренера відповідного напрямку.

Повернувшись у рідний навчальний заклад з міжнародним сертифікатом та сповнена потрібними знаннями, вміннями та навичками, а також - бажанням рухатися далі, Світлана Віталіївна сформувала першу групу добровольців з числа викладачів та лаборантів льотної академії для проведення 12-годинних курсів по навчанню населення наданню першої допомоги для отримання слухачами статусу волонтерів Червоного Хреста та відповідного сертифікату.

Усі учасники групи сумлінно віднеслися до навчання, з ентузіазмом відвідували зайняття, переймали досвід свого поважного тренера та зростали у власній майстерності та впевненості у тому, що у разі необхідності зможуть надати постраждалим швидку та кваліфіковану першу допомогу.

16 червня 2015 року відбулося урочисте вручення сертифікатів Товариства Червоного Хреста України першим волонтерам, які пройшли навчання на базі КЛА НАУ. Привітати учасників події прийшли начальник Кіровоградської льотної академії НАУ д.т.н., професор Сергій Неділько, завідувач кафедри пошуку, рятування та авіаційної безпеки доцент Юрій Ситнік та голова профспілкового комітету КЛА НАУ Ігор Вахник. Прозвучали слова про те, яким своєчасним та актуальним є рух навчання волонтерів, що його розпочато у КЛА НАУ. Під оплески присутніх першопрохідці отримали свої сертифікати та одностайно висловили свою вдячність тренеру С.Бондарчук за виконану роботу а керівництву КЛА НАУ та Кіровоградській обласній організації Червоного Хреста за проявлену ініціативу, надані необхідні ресурси та перспективи, які окреслені перед кожним волонтером.

Центр громадських зв’язків КЛА НАУ