Це свято, мабуть, саме загадкове у житті молодої людини: спочатку його прагнеш силоміць, чекаєш на нього нестримно… А коли воно таки настає – плачеш та жалкуєш: навіщо ти так рано? Останній дзвоник у вищому навчальному закладі. Йому, звісно, й радіють – адже попереду доросле життя, професійне зростання, пошук свого місця під сонцем, але, напевне, більше жалкують за тим, що було таким чудовим, але скінчилось й ніколи не повернеться – курсантське веселе безтурботне життя. Саме про це сьогодні говорили й випускники 2015, й їх мудрі наставники. Традиційне шикування з нагоди свята пройшло в незвичайному форматі – дощ примусив винуватців свята та їх гостей сховатися під дахом навчального корпусу замість урочистостей у сквері Кожедуба. Але на настрій учасників заходу це не вплинуло. Навіть навпаки – атмосфера вийшла ще більш сімейною та дружньою. Випускників привітав начальник академії д.т.н., професор Неділько С.М., декани факультетів або їх заступники, учасники художньої самодіяльності. Голова Ради Старшин КЛА НАУ Олександр Коновалов оголосив підсумки традиційного конкурсу «Курсант року» та разом з начальником академії вручив відзнаки та грошові премії (по 1 000 грн.) представникові кожного факультету, якого колективи обрали найкращим.

А завершилися урочистості «плановими польотами» - силами випускників в небо злетіли жовто-блакитні повітряні кульки. «На щастя! На те, щоб мрії збулися», - наставляв ведучій. «Щоб мир настав скоріше» - майже одноголосно озвучили свою головну мрію п'ятикурсники.

Дійсно, нехай збудеться скоріше ця мрія кожного українця й будуть наші випускники щасливі та успішні, займаючись мирними справами в цивільній авіації!

ЦГЗ КЛА НАУ