Протягом навчання наші курсанти постійно вдосконалюють рівень професійного володіння англійською мовою. Останнім часом з’явилося багато нових цікавих проектів на кафедрі іноземних мов КЛА НАУ, які мотивують майбутніх авіафахівців до активної участі в англомовному клубі та інших видах позааудиторної мовленнєвої діяльності. Створення англомовного середовища допомагає краще зрозуміти головні завдання професійного володіння авіаційною англійською мовою. Особливо важливими у цьому контексті є конкурси та змагання, які допомагають оптимізувати навчальний процес та створити позитивне сприйняття самого навчання через неформальне спілкування.

Днями в академії відбувся захід англійською мовою, присвячений Міжнародному дню Авіації та Космонавтики, в якому студенти охоче та з ентузіазмом прийняли участь. Організаторами заходу була ініціативна група викладачів кафедри іноземних мов: В. Б. Шевченко, Н. Г. Чередніченко. Учасниками команд були майбутні пілоти груп 141 та 142, які змагалися, щоб продемонструвати свої досягнення у професійному володінні авіаційною англійською мовою. Члени журі (викладачі С.В.Тимченко, С.М. Муравська та студент 5 курсу Г.Стрижак) справедливо судили й оцінювали результати, щоб визначити переможців.

Конкурс почався з презентацій команд «Вартові Галактики» (141 група) та «Орли» (142 група), яка показала, наскільки наші курсанти можуть артистичними, креативними та розумними. Конкурс капітанів звернув особливу увагу, оскільки капітани Кирил Шевчук (141 група) та Дмитро Рубан (142 група) із задоволенням продемонстрували цікаві та змістовні промови на тему «Моя професія – найкраща». Під час інтерактиву з аудиторією був зроблений короткий огляд історії першого польоту в космос, підкреслювалась його роль для людства. Кожен присутній був у захваті від таланту обдарованого курсанта Антона Гончарова (142 група), який чудово грав на скрипці, заповнюючи паузи чарівною музикою.

В конкурсах на знання конструкції літака, авіаційної термінології та опису картинки обидві команди показали високу якість знань. Загалом студенти впоралися успішно з більшістю завдань. Конкурс гумористичних малюнків спричинив неабияке пожвавлення публіки. Цей вид діяльності покликаний розвивати творчі здібності та покращити ефективність взаємодії в команді. Всі учасники заходу із задоволенням отримували новий досвід, взаємодіяли та позитивно реагували. Або удача, або гарні знання англійської мови були на боці групи 142 та принесли їй успіх. Команда «Орли» перемогла. Вітаємо з перемогою!

В. Б. Шевченко, викладач кафедри іноземних мов КЛА НАУ