25-27 січня 2019 року розробники з України в четвертий раз візьмуть участь у найбільшому Міжнародному ігробудівному заході, Global Game Jam. Суть його така: в п'ятницю, 25 січня, приблизно 44000 осіб в семи сотнях міст ста країн світу дізнаються тему поточного джему і наступні вихідні займаються розробкою гри, яка б цю тему відображала.

Головне в джемі - це знайомства, соціальна взаємодія професіоналів і любителів ігробуду, залучення людей, які тільки придивляються до світу розробки ігор. Тому ніяких обмежень по досвіду учасників, спеціалізації, використовуваної технології немає - досить прийти на локацію, дізнатися тему, зібрати однодумців, створити гру і представити її в неділю. В Україні в 2019 році кількість локацій знову розширилася. До Кропивницького, Одеси, Харкова, Києва та Рівного приєднався Львів!

Між іншим, реєстрація локацій ще триває. Для реєстрації локації в своєму місті досить 3 компонентів: команди організаторів, місця і інтернету. Якщо все це в наявності і ви хочете приєднати своє місто до найбільшого ігростробудівного марафону, заходите на https://globalgamejam.org/ і натисніть кнопку "Start a 2019 Jam Site".

Якщо ж ви хочете стати учасником, то заходите на http://www.ggj.org.ua/, вибирайте зручну для себе локацію і реєструйтеся.

Хоча головна мета джему НЕ змагальна, ми для GGJUA залучаємо партнерів - ігробудівні конференції, які надають найбільш перспективним іграм місце на Шоукейс. Так, наші призери побували на White Nights Prague, Casual Connect London, Nordic Game, Quo Vadis, Games Gathering, Unite Europe та інших конференціях. Якщо команда вирішує розвивати свій джем проект, конференції дають їй корисний досвід, знайомства і зв'язки.

У 2019 ми будемо використовувати ту ж схему: після джему, 27 січня, координатори локацій подадуть списки ігор на Всеукраїнське суддівство, і до середини лютого на центральній локації Global Game Jam Ukraine, в Кропивницькому, в Льотної академії НАУ, ми оголосимо володарів призів.

За інформацією сайту http://www.ggj.org.ua