Неймовірні три дні у Льотній академії - Всесвітній науковий хакатон NASA Space Apps Challenge 2018 у Кропивницькому подарував інноваційні ідеї, цікаве спілкування з друзями та партнерами академії та шанс для двох команд стати переможцями конкурсу.

Цей конкурс щорічно проводить для учасників всіх країн світу Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору США (NASA). І вже втретє академія долучається до його організації. Приємно, що географія хакатону розширюється. Якщо минулого року в Україні було лише чотири локації Кропивницький, Київ, Одеса та Дніпро, то цього року кількість локацій збільшилася до 7 (Кропивницький, Київ, Дніпро, Одеса, Вінниця, Львів, Харків). Організатором заходу у Кропивницькому є Кластер «ІТ-Альянс 4.0» та Льотна академія НАУ.

В цьому році NASA вирішили приділити основну увагу на питаннях досліджень Землі та космосу («Earth and Space»). Вітаємо усі команди, які долучилися до конкурсу та п'ятірку найнаполегливіших команд, які дійшли до фіналу конкурсу і презентували свої проекти. Дякуємо всім, хто підтримав хакатон. Вітаємо переможців – команду Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та команду аспірантів Льотної академії НАУ!