Безпека підприємницької діяльності у зв’язку з поширенням технологій та впровадженням у всі сфери нашого життя як ніколи пов’язана  з інформаційною та кібербезпекою.  Саме тому слухачам проекту «Україна-Норвегія», що готуються бути фахівцями з безпеки,  були запропоновані лекції норвезької викладачки Сілі Акре саме з цих питань.

На початку занять координатор проекту «Україна-Норвегія» від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна пояснила слухачам, чому саме Сілі була запрошена до України для проведення занять з кібербезпеки. Дуже цінно, що пані Акре не лише представник університету НОРД (Норвегія), а й практик у сфері кібербезпеки, адже працює у ІТ-компанії, що спеціалізується на поширенні інтернет мережі.

Починаючи від найпростіших понять та тверджень, лектор дуже швидко занурила слухачів у сферу  інформаційної безпеки. І вже невдовзі під час практичних вправ група жваво обговорювала шляхи виходу з тої чи іншої ситуації, пов’язаної з безпекою під час ведення підприємницької діяльності. Віруси, «хробаки», «трояни», руткіти, шпигунські програми та багато інших загроз стали темою для обговорень на два робочих дні слухачів проекту «Україна-Норвегія». Найцікавіше було порівнювати українській та норвезький досвід у вирішенні тих чи інших завдань протидії кібератакам.

Проте не лише технології були темою для спілкування з норвезькою гостею. Сілі Акре вперше в Україні, тож дуже зацікавилася нашою культурою, звичаями, традиціями. Тож під час свого нетривалого візиту до Кропивницького, вона все ж мала можливість ознайомитись з родзинками нашого міста: неперевершеною красою тюльпанів у Дендропарку, чудовою архітектурою центральної частини міста, обласним художнім музеєм та драматичним театром, і звичайно ж, музеєм історичного краєзнавства нашої академії.