Неймовірно насичений день - Всесвітній день авіації та космонавтики у Льотній академії! Всеукраїнська студентська науково-практична конференція, ІТ-фестиваль, семінар для вчителів, практика пілотування дронів, конкурс «РобоСлалом», знайомство з новими партнерами у сфері інноваційного екологічного бізнесу, привітання та нагородження найкращих курсантів залишили гарні враження як у гостей, так і у організаторів заходів.

Розпочався день з 38-ї Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції та привітань переможців І-го етапу студентських предметних олімпіад у БК «Авіатор». Надалі викладачі та курсанти занурилися у презентації наукових досліджень на секціях конференції.

В цей же час в академії зібралися понад 40 вчителів природничих дисциплін, яких у рамках підвищення кваліфікації зацікавив семінар з освітньої робототехніки, що його проводили Центр робототехніки академії спільно з компанією «Інноваційні освітні рішення». Семінар був присвячений питанням використання роботизованих конструкторів Lego Mindsorms та Tetrix під час вивчення природничих дисциплін. Забігаючи наперед, скажу, що в цей день вчителі освоїли ще один роботизований пристрій – квадракоптер. Майстер-клас з пілотування дронів для них підготував Центр безпілотних літальних апаратів, а інструкторами з польотів були наші курсанти.

Особлива увага глядачів та представників засобів масової інформації була прикута до ІТ-Фестивалю 4.0, який цього року здебільшого демонстрував можливості роботів, їх застосування для задоволення потреб, в освіті та для ігор.

Наприклад, змагання «РобоСлалом» на декілька годин об’єднали 15 шкільних команд, які намагалися довести, що саме їх запрограмований робот є найспритнішим. Глядачі у цей час теж не нудьгували. Для них було влаштовано тематичні конкурси, розваги та екскурсії авіаційним музеєм та інтерактивним музеєм-літаком.