SafeusDrone – така назва південнокорейської ІТ-компанії, що займається виробництвом дронів та зацікавлена у відкритті підприємства у Кропивницькому у співпраці з Льотною академією НАУ. Ідея компанії на початку була в тому, щоб виробляти дрони, які допомагають зберегти людські життя. Згодом, почали розглядати технології, що можуть бути корисними у сільському господарстві та інших напрямках.

Про ці аспекти діяльності та нові можливості розповідали під час візиту до академії генеральний директор українського представництва компанії Safeus Drone Шин Мо Се та проектний менеджер компанії Пек Сунг Дже.

Візит розпочався із зустрічі з начальником академії Сергієм Неділько та завідувачем кафедри інформаційних технологій Віталієм Неділько та обговоренні перспектив співпраці. Гості детальніше ознайомилися з діяльністю академії, зустрілися з студентами та розповіли про чотири напрямки розробок мультикоптерних систем, якими займається компанія. Також вони звернули увагу, що кожен з курсантів може знайти себе у цьому проекті, головне мати необхідні знання та бажання створювати інноваційний продукт на користь людям. Вони повідомили, що починаючи з квітня компанія розпочинає роботу по створенню представництва з виробництва та дослідження дронів у Кропивницькому. Компанія тісно співпрацюватиме з Льотною академією та зацікавлення у залученні працівників як із числа курсантів, так і з числа кропивничан, які розуміють перспективність цього напрямку.

Також про свої плани та можливі напрямки співпраці гості розповіли учасникам проекту "Україна-Норвегія", що реалізується для військовослужбовців та членів їх сімей в академії. Серед слухачів виявилося чимало тих, хто знається на сільському господарстві. Тому вони та фахово вели дискусію з гостями. Шин Мо Се закликав слухачів долучатися до розбудови цікавого та перспективного напрямку.