Цього тижня заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев провів засідання науково-технічної ради з розгляду питань виконання програми інформатизації області. Академію на засіданні представляли науковий керівник обласної програми інформатизації, начальник академії Сергій Неділько; депутат обласної ради, заступник начальника академії Олександр Чумак; завідувач кафедри інформаційних технологій Віталій Неділько та керівник технопарку академії «Flight City 4.0» Олексій Ізвалов.

Директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша доповів про виконання заходів програми. Зокрема, розповів про впровадження системи електронного документообігу та успіхи досягнуті в цьому питанні у 2017 року.

Разом з тим, він повідомив, що запланована на цей рік закупівля робото конструкторів для 100 опорних шкіл області переноситься на наступний рік у зв’язку з нестачею коштів.

Сергій Неділько розповів про заходи, що проводяться академією для прискорення процесів входження нашої області у епоху Четвертої індустріальної революції. Зокрема, про Всесвітні конкурси з програмування, в яких академія є провідною локацією в Україні, про конкурси з робототехніки, участь наших представників у міжнародних ІТ-заходах.

Також він нагадав присутнім, що багато країн, які своїм пріоритетом обрали розвиток ІТ-технологій зараз саме цим врятували економіку своїх держав. По цьому шляху ідуть Ізраїль, Естонія, Польща, Китай, Південна Корея. Тож, якщо Україна хоче зупинити відтік талановитої молоді за кордон, варто вивчити цей досвід, і  якнайшвидше готувати наших дітей до цифрового майбутнього. Саме тому Сергій Миколайович вважає, що пріоритетним напрямком розвитку області – є максимальне сприяння розвитку ІТ-технологій та навчання дітей сучасним технологіям.

Олександр Чумак звернув увагу присутніх на необхідності приділити окрему увагу підготовці молоді у рамках програми інформатизації області. А також звернув увагу на необхідність широкого інформування громадськості, та депутатів місцевих рад про важливість цього питання. «Якщо суспільство усвідомить, яку користь несе за собою цей напрямок для розвитку територій, то із радістю пропонуватиме свою допомогу у реалізації багатьох проектів направлених на ІТ-освіту дітей та молоді»

Серед іншого на засіданні були обговоренні питання розширення охоплення населених пунктів області мережею Інтернет.

У підсумку, Андрій Коломійцев зазначив, що він мав нагоду вивчати досвід розвитку ІТ-галузі в інших країнах та  погоджується з актуальністю піднятих питань.