Президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов завітав з робочим візитом до Кіровоградської льотної академії НАУ.

Основною метою візиту було обговорення перспектив продовження співпраці Міжнародного фонду соціальної адаптації та Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету щодо реалізації проекту «Україна-Норвегія» «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні».

Зустрічали Володимира Сергійовича у Норвезькому екологічному сквері академії начальник академії Сергій Неділько, заступник командира 3-го полку спецпризначення Іван Німчук, психологи Центру ресоціалізації  військових «Коловорот», ветерани АТО, викладачі та курсанти-волонтери екологічного загону академії.

Володимир Рубцов та гості академії ознайомилися з новими об’єктами експозиції скверу: зображеннями української та норвезької національної символіки та символіки Міжнародного фонду соціальної адаптації. А також гості взяли участь у відкритті «Будинку вікінга», посадивши  біля нього зелені насадження.

Після чого, відбулося робоче засідання Клубу українсько-норвезького партнерства, де був презентований проект програми весняного семестру «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні», а також відбулася зустріч з викладачами та психологами, представниками громадських організацій, що задіяні у проекті.

Також в рамках візиту Володимир Рубцов та Сергій Неділько взяли участь у програмі «КІТ» обласного телеканалу «Кіровоград», де відповіли на запитання щодо реалізації проекту «Україна –Норвегія», його специфіки у різних регіонах, перспектив розвитку та можливих напрямків співпраці з норвежцями.

Приємною подією дня для всіх її учасників стала зустріч з випускниками проекту Олегом Ковальчуком та Іриною Квінцерт. Вони презентували Володимиру Сергійовичу свій Центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель» та бізнес-проект «Гаряча точка», що має на меті військово-партіотичне виховання молоді.  Саме цей проект був випускною роботою курсів.

І у завершення насиченої програми Володимир Сергійович та Сергій Миколайович зустрілися з випускниками проекту «Україна-Норвегія», які взяли участь у додатковому проекті академії – проходженні початкового курсу керування квадракоптерами. Під час зустрічі Володимир Рубцов та Сергій Неділько привітали слухачів з успішним завершенням курсів та вручили сертифікати.

Навзаєм випускники проекту відзначили діяльність Володимира Рубцова подякою та подарували пам’ятний сувенір.

Завершило робочу програму вечора обговорення перспектив роботи Клубу українсько-норвезького партнерства та обговорення планів на 2018 рік.. Учасники залишили засідання з думками про майбутні звершення та з надією на скору нову зустріч.