Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко провів зустріч з начальником Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергієм Недільком та виконуючим обов’язки ректора Національного авіаційного університету Володимиром Ісаєнком.

Розвиток авіації в Україні став головною темою обговорення. Володимир Ісаєнко підкреслив, що спеціалізовані навчальні заклади мають збільшити кількість кваліфікованих випускників для забезпечення розвитку авіації. Але для цього потрібно збільшити кількість навчальних літаків.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко підтримав думку Володимира Миколайовича і зазначив, що Кіровоградська льотна академія також потребує поліпшення матеріально-технічної бази.

- В Україні немає відповідної програми для розвитку авіації, а тому потрібно міняти підхід. Кіровоградська льотна академія має лише 5 літаків для навчання пілотів, а потрібно 35. Обласна рада підтримує наш навчальний заклад, але без фінансування держави кардинальних змін в авіації не відбуватиметься, - наголосив Олександр Чорноіваненко.

У ході зустрічі голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, начальник льотної академії Сергій Неділько та виконуючий обов’язки ректора Національного авіаційного університету Володимир Ісаєнко домовились про подальшу співпрацю у напрямку закупівлі необхідної кількості навчальних літаків.