Продовжуючи співпрацю з учасниками проекту «Україна – Норвегія» «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні», льотна академія організує безкоштовні курси для випускників проекту та їхніх дітей по навчанню управлінню безпілотними літальними апаратами.

Установче заняття відбулося 21 жовтня 2017 року. Як зазначив начальник льотної академії НАУ Сергій Неділько під час відкриття курсів: «Незважаючи на те, що всі ви вже отримали випускні документи з проектом, ми хочемо, щоб у вас була можливість продовжувати свою самоосвіту у тих напрямках, які стають актуальними сьогодні. Опановуючи нові технології, технології майбутнього, ми будемо намагатися зробити їх доступними і для вас».

Керівник Центру безпілотних літальних апаратів Юрій Ковальов розповів про перспективність професії «Оператор БПЛА» та можливості використання дронів у різних галузях народного господарства.

Навчання відбуватиметься у форматі майстер-класів. Заняття будуть проводити керівник Центру безпілотних літальних апаратів кандидат технічних наук, викладач кафедри фізико-математичних дисциплін Юрій Ковальов, тренер академічної команди по управлінню спортивними дронами Володимир Барвінок та курсанти-інструктори загону «ЕскаДРОН 4.0».

Установче заняття завершилося інструктажем з техніки безпеки та першими пробними польотами на стадіоні «Ікар». Також спільно з учасниками курсу організатори визначилися з графіком занять. Перше заняття відбудеться 28 жовтня 2017 року у 106 аудиторії І корпусу КЛА НАУ. Запрошуємо усіх випускників проекту долучатися до курсів, пройти навчання та отримати сертифікат оператора БПЛА.