У березні – квітні 2017 року відбулися змагання XV Спартакіади постійного складу академії. Приймали участь професорсько – викладацький та допоміжний склад факультетів льотної експлуатації, організації повітряним рухом, менеджменту, працівники льотного загону, служба аеродромного польотно – інформаційного обслуговування, авіаційно – технічної бази, служба авіаційної безпеки та управління.

  Змагання проводились з шести видів спорту.

  Так, переможцями з настільного тенісу стали Редозубов О., Іщенко А. (ФМ), Татаренко Артем, Долбенко Ігор (АТБ), Новицький Андрій, Папуша Леонід (ФОПР).

  У змаганнях з дартсу – Похилюк Роман, Бурдюг Володимир (САПІО), Вахнік Іван, Мамаєв Ігор (ЛЗ), Кузьменко Вадим, Іщенко Андрій (ФМ).

  Кращими шашистами стали Самсонов Олег (САБ), Півень Микола (ФМ), Буров Сергій (АТБ). Серед шахістів відзначились Самсонов Олег (САБ), Філімонов Валентин (сертифікаційний центр), Науменко Василь (ФМ), Буров Сергій (АТБ).

 У командних змаганнях з волейболу перемогла команда ФЛЕ, очолювана деканом Шульгіним Валерієм. На другому місці команда ФМ і третю сходинку посіли волейболісти АТБ.

  Мабуть найбільш запеклішими і цікавими були змагання з улюбленого всіма виду спорту – футболу. Але, враховуючи погодні, технічні умови та таке інше, змагання проводились в спортивній залі. Футзал – це спрощений варіант великого (класичного) футболу, з меншою кількістю гравців на полі, який можна проводити на невеликих майданчиках, хокейних коробках, спортивних залах.

  В даній грі забивається значно більше м’ячів, гравець частіше володіє м’ячем, тому учасники гри повинні діяти з повною віддачею сил, встигаючи обороняти свої ворота і атакувати чужі.

  В спартакіаді найбільш успішними стали футболісти САПІО (AFIS). Друге місце посіла команда ФЛЕ і третя сходинка дісталася футболістам АТБ. 

  В загальному командному заліку „бронза” дісталася збірній команді САПІО, „срібну” сходинку посіли спортсмени ФМ і „золото” та чемпіонський титул XV Спартакіади постійного складу академії отримала дружна команда АТБ. 

  Всі переможці в особистій першості були нагороджені грамотами начальника академії і спортивного клубу, а команди за І – ІІІ місця – грамотами начальника академії і цінними призами керівництва, які вручив Неділько Сергій Миколайович з побажанням міцного здоров’я, успіхів у праці, вдосконалення фізичних якостей та спортивної майстерності, наснаги у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень і перемог.

Голова СК „Ікар”

В.Кузьменко