72 річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Все менше тих, хто може розповісти про ті страшні роки, проте згадки про найбільший злочин проти людства передаються від покоління до покоління. І нехай так буде завжди. Щоб пам’ятали… Щоб ніколи не повторили… Щоб зупинилися ті, хто забув, що найцінніший скарб – то людське життя.

Традиції вшанування ветеранів в Льотній академії є непохитними та беззаперечними. На жаль, цього року привітання з Днем Перемоги від імені всього колективу академії отримали вісім наших ветеранів, на жаль лише вісім їх лишилося живих. Проте ми ще раз і ще раз хочемо сказати щирі слова вдячності Ользі Семенівні Алдошиній, Павлу Олексійовичу Банникову, Олександру Івановичу Гончаренку, Миколі Михайловичу Караваєву, Віктору Андрійовичу Кузнєцову, Трохиму Афанасійовичу Рябоконю, Олександру Яковичу Пічкальову, Володимиру Семеновичу Черноскулову за Перемогу. Вклоняємося вам до землі.

А щоб вшанувати пам'ять загиблих, курсанти та викладачі академії 9 травня поклали квіти до меморіалу на Фортечних валах. У ці меморіальні дні ми вкотре засвідчуємо, що ніколи не забудемо мужність нашого народу. Та завжди поважатимемо цінність людського життя, гідність та честь свого народу, права і свободи кожної людини.

Фото: архівні

Текст: Олена Ковальова