Ще якихось двадцять років тому ми не мали можливості подорожувати за кордон, тож більша частина людей проводила відпустку в своїй країні. Сьогодні ситуація змінилася, і світ здається набагато менше. Сучасний туризм став високо розвиненою індустрією. І процвітає він тому, що люди цікаві та допитливі, люблять відвідувати інші місця. Саме це є частиною нашої свідомості.

2017 рік оголошений роком туризму та Японії в Україні. Європейський англомовний клуб Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету не міг обійти цю подію стороною. І тому 5 квітня 2017 року відбулося відкрите засідання клубу, присвячене року туризму та Японії в Україні.

Присутні мали змогу зануритися в атмосферу насолодження як мальовничими місцями України, так і задовольнитися пам’ятками та цікавинками зарубіжних країн. Студенти факультету менеджменту розповідали про специфіку своєї роботи, практику в Турції та розвиток туризму в Кіровоградській області. Турція – одна із небагатьох країн, де відпочивають мільйони українців. І щоб відчути атмосферу турецької гостинності гостям та членам клубу був запропонований східний танок. Тисячі студентів із Туркменістану навчаються в нашій академії, тож їх представники прорекламували якнайкраще дружню для нас країну. Кожного року десятки студентів нашої академії відвідують США, беручи участь у програмі Work and Travel. А на сьогоднішньому засіданні клубу ми віртуально відвідали Канаду. Південна Америка для нас – це загадка, але дякуючи нашим студентам із Еквадору ми дізналися про цікаві факти цієї країни та насолодилися іспанською музикою. І, нарешті, Японія – екзотична країна з екстраординарними людьми та багатою культурою. Ми мали змогу прийняти участь у вікторині «Як добре ми знаємо Японію та японські слова» та могли вибрати, якими японськими авіалініями скористатися, щоб полетіти до цієї країни. І, наприкінці, якщо в когось ще залишались сумніви щодо планів на найближче майбутнє, нам були запропоновані 10 місць, які варто відвідати в квітні.

Знаєте, шкодуємо, що Вас там не було разом з нами на засіданні Європейського англомовного клубу Кіровоградської льотної академії. Разом з нами складали б плани на майбутнє, вибрали б країну для подорожі. Але не варто сумувати, насолоджуйтесь життям та будьте щасливі разом із найактивнішими учасниками нашого квітневого засідання: Оленою Сиротою та Владом Савчуком (734 гр.), Вікторією Поповою (841 гр.), Хав’єром Ерасо (242 гр.), Даніелем Ботто (135 гр.), Вікторією Москвічовою (131 гр.), Олександрою Кондєєвою та Єлизаветою Калініченко (734 гр.), Ольгою Кравецькою (433 гр.), Дідаром Сейтиєвим (144 гр.), Кариною Нецвітною, Іриною Отрош, Світланою Синіциною та Пасічником Максимом (433 гр.).

к. пед. н., доцент

Світлана Тимченко