Слухачі курсів чергової групи проекту "Україна-Норвегія" завершили своє навчання! На заключному занятті, як і було анонсовано раніше, відбувся публічний захист бізнес-планів, створених учасниками проекту протягом періоду перепідготовки.

Організатори процесу навчання прагнули забезпечити його максимальну ефективність. Крім базової навчальної програми, узгодженої з норвезьким партнером - університетом НОРД, слухачі отримали можливість пройти через численні тренінги, що розширюють їх можливості з працевлаштування. Вони ознайомилися з найсучаснішими напрямами діяльності - SMM, SEO, фандрайзинг, копірайтінгом, отримали передові знання в області інновацій. З групою працювали кращі психологи та бізнес-тренери Кіровоградщини.

Подивитися на перші результати своєї праці ми, організатори курсу, змогли на завершальному курс занятті 14 грудня. Наші підопічні при цьому отримали можливість "обкатати" свої бізнес-ідеї на найвимогливішій аудиторії. Ті, хто зміг переконати в життєздатності та перспективності своїх проектів зібралася команду експертів, той безумовно зможе знайти і відповідних партнерів, і, що особливо важливо - надійних інвесторів.

Слухачі один за іншим демонстрували отримані навички та вміння продемонстрували блискучу гру знаннями і дотепністю. Відбулися презентації впевнено зривали оплески присутніх. Ми змогли розглянути і високо оцінили: проект спортивно-розважального центру "Гаряча точка" Ковальчук Олега і Квінцерт Ірини, "Антикварну лавку" Сергія Ворони, ідею про вирощування грибів в домашніх умовах Хміль Лідії, змістовний бізнес-план "Сонячна енергія для фермерів" Вехтева Валерія, обговорили інтернет-магазин систем відеоспостереження Міргородченко Олександра, проект "Очищення стічних вод та локальних очисних систем" Скляренко Віталія, можливість відкриття приватного дитячого садка Куропятник Надії. Як зазначив декан факультету менеджменту доцент кафедри економіки і права Анатолій Залевський: "Для деяких створення і публічна презентація бізнес-плану стало маленьким особистим подвигом". Безперечно, що кожен, який виступив на публічному захисті свого бізнесу-плану, отримав новий корисний досвід, додаткову впевненість в собі і в своїй бізнес-ідеї, поради та рекомендації фахівців різного профілю і своїх товаришів-одногрупників.

Наступний етап діяльності кожного - практична реалізація задуманого. На цьому шляху викладачі академії та партнери навчального закладу, задіяні в проекті, будуть підтримувати випускників інформаційно та іншими можливими методами і засобами. Про що і пообіцяли після завершення захистів бізнес-планів.

А ще - всі ми, хто брав участь в організації та проведенні курсів, з нетерпінням будемо чекати хороших новин від тих, кого навчали премудростям менеджменту підприємницької діяльності.

О.Кушнір