22 вересня, в рамках роботи наукового гуртка з поглибленого вивчення історії авіації, курсанти факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху побували в Міжнародній акціонерній авіаційній компанії «УРГА».

Досвідчені співробітники МААК «УРГА» Світлана Іванівна Петрова (начальник служби організації перевезень), Наталя Петрівна Сосніна (заступник начальника служби організації перевезень) та Михайло Іванович Проскура (викладач-інструктор з теоретичної наземної підготовки) провели ґрунтовну двогодинну екскурсію територією компанії.

Першокурсники прослухали лекцію про історію та сьогодення МААК «УРГА», дізналися, у які країни виконуються пасажирські та вантажні авіаперевезення за чартерними угодами в підтримку миротворчих місій ООН. Майбутні пілоти завітали до головного офісу; навчально-льотного центру; ангару для технічного обслуговування ПС; пасажирського терміналу, укомплектованого спеціальними технічними засобами безпеки; перонного та аеровокзального комплексів. Курсанти-гуртківці ознайомилися зі специфікою обслуговування пасажирів, їх багажу, особливостями проходження передпольотних процедур та властивостями терміналу, дізналися про роботу фахівців, що забезпечують такий механізм. Прослухали інформацію про діяльність навчально-льотного центру та навчально-тренувального центру з підготовки персоналу з авіаційної безпеки.

Спікери запросили курсантів оглянути злітну смугу та салон середньо магістрального вантажного літака Ан-26В-100. Присутні дізналися про його будову, вантажопідйомність та інші технічні характеристики. Зацікавлено слухали розповідь про конструкції літаків, їх призначення та різноманітну техніку, яку використовують співробітники компанії для обслуговування авіаперевезень.

Словами щирої вдячності та оплесками від курсантів завершилась зустріч. Адже екскурсія була напрочуд презентабельною, інформативною та пізнавальною.

Сердечна подяка керівництву МААК «УРГА» за надану можливість «зазирнути за лаштунки» авіаційної компанії, дізнатися подробиці підготовки повітряних суден до рейсів і побачити зворотний бік повітряної гавані, а саме: ангар, технічні служби, перон, з якого здійснюються злети і посадки літаків. 

За інформацією доцента кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук Ірини Романько