За підсумками чемпіонату Кіровоградської області зі спортивного туризму, який відбувся 28 березня 2021 року на базі Льотної академії, спортивні команди академії посіли 1 та 2 загальнокомандне місце. Рішенням Федерації спортивного туризму Кіровоградської області на базі команд ЛА НАУ сформована збірна команда області зі спортивного туризму. Тренером-учасником команди призначено тренера зі спортивного туризму ЛА НАУ Олексина Миколу Павловича – інженера кафедри туризму та авіаційних перевезень.

Для підготовки до чемпіонату України зі спортивного туризму, який відбудеться у жовтні 2021 року, були організовані та проведені навчально-тренувальні збори. Збори відбулися на скелях річки Південний Буг поблизу села Іванівки Миколаївської області в період з 25 по 30 серпня 2021 року . На зборах туристи-спортсмени відпрацьовували індивідуальну туристську техніку, командні дії з проходженням складних етапів – скельна ділянка, навісна та крутопохила переправа, смуга перешкод, спортивне орієнтування.

Тренер команди Микола Олексин зазначив, що туристи-спортсмени академії показали високий рівень майстерності у проходженні технічних етапів, але при цьому виявилися й недоліки, над якими ще треба попрацювати на тренуваннях. В планах команди – участь у вже традиційних для нас міжобласних змаганнях «Пам’яті товариша» в м. Южноукраїнську Миколаївської області. В зборах брали участь туристи-спортсмени Дейнега Антон, Скиба Олександр, Молочко Софія, Іващенко Юлія та інші.