У 2020 році Web of Science Group продовжує оновлену серію безкоштовних вебінарів російською мовою. Можна відвідати один або декілька вебінарів. Реєстрація необхідна окрема на кожен обраний Вами вебінар. Учасникам, які прослухають не менше 90% кожного з вебінарів в одній з трьох серій, буде відправлений сертифікат учасника, (зверніть увагу, що іноді такі листи потрапляють в папку «спам»). Будь ласка, переконайтеся, що при реєстрації на всі вебінари Ви вказуєте однакову електронну пошту. У сертифікаті російською мовою Ваше прізвище буде вказано так, як воно було вказано в анкеті.

Увага! Просимо обов'язково прочитати інструкцію з підключення! Переконайтеся, що на комп'ютері встановлена операційна система вище ХР, і останні версії веб-браузерів (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer), включені спливаючі вікна, підключені колонки або вивід звука. Якщо ні - зверніться в бібліотеку, науково-дослідний відділ або до системного адміністратора Вашої організації. Будь ласка, пам'ятайте, що віддалено налаштувати звук на комп'ютерах користувачів лектору неможливо. Підключатися до вебінару необхідно за 10-15 хвилин до початку, введення пароля не потрібно. Будь ласка, якщо у Вас є питання, вкажіть їх в анкеті при реєстрації. Відповіді на них будуть дані на відповідному вебінарі. Презентації будуть надіслані учасникам вебінару і записи доступні на нашому Youtube-каналі. Розклад і посилання для реєстрації наведені нижче або доступні на нашому сайті.

Розклад, червень 2020

Серія 1. WebofScience: система пошуку наукової інформації

Інформаційна платформа Web of Science: зміст, можливості, застосування

Основні характеристики інформаційної платформи Web of Science та центральної бази даних Web of Science Core Collection. Створення особистого профілю користувача. Пошук наукових публікацій по заданій темі. Аналіз отриманої інформації. Збереження необхідних даних. Доступ до повних текстів наукових публікацій. Оптимізація роботи: збереження історій пошуку, створення автоматичних повідомлень за новими публікаціями та цитованості.

16 червня, вівторок 9:00 (мск) - проводить Варвара Сосєдова

26 червня, п’ятниця 14:00 (мск) – проводить Валерія Курмакаєва

   >> Загальна сторінка реєстрації

Техніки спеціалізованого пошуку в Web of Science

Можливості розширеного пошуку / advanced search в Web of Science Core Collection. Складання пошукових запитів за допомогою полів пошуку та логічних операторів. Пошук в пристатейний бібліографії. Аналіз інформації в спеціалізованих базах даних та регіональних індексах наукового цитування на платформі Web of Science.

17 червня, середа 9:00 (мск) - проводить Варвара Сосєдова

29 червня, понеділок 14:00 (мск) – проводить Валерія Курмакаєва

   >> Загальна сторінка реєстрації

Publons і ResearcherID: пошук публікацій, профіль автора і показники публікаційної активності

Можливі труднощі пошуку за автором і шляхи їх вирішення. Аналіз практики публікації діяльності вченого і групи вчених, створення і інтерпретація звітів за цитуванням (цитування, індекс Хірша та ін.). Створення, корегування і можливості профілю автора в системі Web of Science Researcher ID / Publons: публікації, метрики, рецензування.

 18 червня, четвер 9:00 (мск) - проводить Варвара Сосєдова

30 червня, вівторок 14:00 (мск) – проводить Валерія Курмакаєва

   >> Загальна сторінка реєстрації

Серія 2. Оцінка наукової результативності інструментами Clarivate

Оцінка діяльності організації в Web of Science: від створення профілю до звіту по цитуванню

Труднощі пошуку публікацій організації. Використання поля пошуку Address та оператора пошуку SAME в базі даних Web of Science Core Collection. Можливості розширеного пошуку Advanced search для ідентифікації та аналізу публікацій організації. Алгоритм створення / коригування об'єднаного профілю організації Organization Enhanced. Створення звіту за цитуванням.

– 23 червня, вівторок 9:00 (мск) – проводить Варвара Сосєдова

– 23 червня, вівторок 14:00 (мск) – проводить Варвара Сосєдова

   >> Загальна сторінка реєстрації

Можливості аналітичної системи InCites в оцінці наукової результативності

InCites - це аналітичний інструмент, розроблений компанією Clarivate, і побудований на даних найбільш авторитетного індексу наукового цитування Web of Science Core Collection. Семінар покаже, як провідні університети і дослідницькі організації світу використовують цей інструмент для розуміння свого місця в світовому дослідницькому процесі, для оцінки своїх сильних і слабких сторін і для розуміння, в яких джерелах краще публікувати свої наукові результати. На вебінарі будуть розглянуті питання:

- Як влаштований інтерфейс системи InCites

- Як проводити бенчмаркінг організації

- Як визначити сильні і слабкі сторони науки вашої організації

- Як зрозуміти,публікаціям в яких журналах надають перевагу ваші співробітники і як вибір журналу впливає на цитованість робіт

- Які тонкощі існують в оцінці наукової результативності індивідуальних співробітників

Тривалість вебінару: 1,5 години.

– 24 червня, середа 10:00 (мск) – проводить Павло Касьянов

– 24 червня, середа 14:00 (мск) – проводить Павло Касьянов

   >> Загальна сторінка реєстрації

Journal Citation Reports: головні питання і нові відповіді

Як завжди, в кінці червня вийде нова редакція Journal Citation Reports. Які нові функції і можливості вже з'явилися в системі, які - з'являться найближчим часом і як найкраще використовувати базу даних Journal Citation Reports для розуміння того, в яких журналах найкраще публікувати свої результати - як для індивідуального вченого, так і для наукової організації в цілому.

– 25 червня, четвер 10:00 (мск) – проводить Павло Касьянов

– 25 червня, четвер 14:00 (мск) – проводить Павло Касьянов

   >> Загальна сторінка реєстрації

Серія 3: Практичні рекомендації по публікації в міжнародних журналах

Як навчитися розбиратися в міжнародних журналах

Показники якісного наукового видання. Імпакт-фактор і квартилі. Формування списку тематичних видань для публікації за допомогою Web of Science, EndNote (Match), Journal Citation Reports, Master Journal List. Поняття хижацького (сміттєвого, несумлінного) журналу та його основні ознаки. Приклади хижацьких розсилок: як перевірити, куди вам запропонували надіслати статтю.

– 16 червня, вівторок 14:00 (мск) - проводить Варвара Сосєдова

– 26 червня, п’ятниця 10:00 (мск) – проводить Валерія Курмакаєва

   >> Загальна сторінка реєстрації

Можливості EndNote для роботи з бібліографією

Створення власної бібліографічної бази даних за допомогою EndNote Online. Сортування записів, створення груп та управління доступом до них. Використання шаблонів оформлення бібліографії. Використання модуля Cite-While-You-Write для Microsoft Word і створення списку літератури безпосередньо при написанні тексту.

– 17 червня, середа 14:00 (мск) - проводить Варвара Сосєдова

– 29 червня, понеділок 10:00 (мск) – проводить Валерія Курмакаєва

   >> Загальна сторінка реєстрації

Як підготувати публікацію для міжнародного журналу

Структура наукової статті. Практичні поради з написання основних розділів. Відмінні риси академічної англійської мови. Складання анотації. Написання заголовків. Вибір ключових слів. Очікування редактора. Основні причини відмов у публікації. Робота з правками рецензентів.

– 18 червня, четвер 14:00 (мск) - проводить Варвара Сосєдова

– 30 червня, вівторок 10:00 (мск) – проводить Валерія Курмакаєва

   >> Загальна сторінка реєстрації

За інформацією освітньої команди Clarivate Analytics