Наш інтерактивний музей – літак з кожним днем стає все популярнішим. З допомогою Фейсбуку і сарафанного радіо про нас дізнається все більше людей. Це здорово, що ми маємо можливість все більшу кількість дітвори забезпечити пізнавальним і цікавим дозвіллям, здивувати їх, захопити, порадувати, обдарувати позитивними емоціями і розширити кругозір. 7 липня нас відвідали діти, які більше, ніж всі інші, потребують позитиву і радісних миттєвостей. Це учасники табору для дітей-інвалідів «Джерельце надії», створеного небайдужими до чужої біди людьми при Свято-Успенському храмі. Команда аспірантів льотної академії, що забезпечує екскурсії «Віртуальний політ», доклала максимум зусиль для того, щоб цим маленьким пасажирам з особливими потребами, було з нами цікаво і комфортно. Поспілкуватися з хлопцями, волонтерами та організаторами табору, а також їх духовним наставником отцем Іваном, прибули начальник Кіровоградської льотної академії НАУ Сергій Неділько і голова профспілкового комітету КЛА НАУ Ігор Вахник.

Щоб підсилити враження від перебування на борту літака, дівчини-стюардеси роздали відвідувачам освіжаючі напої та цукерки, придбані спеціально для такого випадку при підтримці Клуб українсько-норвезького партнерства.

Для більшості цих пасажирів підйом по трапу став важким випробуванням, але всі вони мужньо долали сходинку за сходинкою, щоб хоч одним оком заглянути в цей дивний і прекрасний світ, ім'я якому – авіація. Як і в інших дитячих групах, в цій теж знайшлися свої ентузіасти і знавці авіації – зазвучали питання: «А «Мрія» справді така велика?», «А які літаки можуть летіти зі швидкістю 1000 км/год?», «А якщо у літака загориться двигун, що будуть робити пілоти?» та багато інших. Цей шквал запитань і сяючі очі, стали високою нагородою для всіх, причетних до створення і роботи літака-музею.

Більше фотографій з цієї та інших екскурсій дивіться на нашій сторінці в Фейсбуці.

Центр громадських зв'язків КЛА НАУ